skopeutirio
Στην ανάπλαση του ιστορικού πάρκου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δημιουργία ανοιχτού θεάτρου και ειδικού χώρου για αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και το ιστορικό κέντρο «Χάραμα», το οποίο σφράγισε με την παρουσία του ο Βασίλης Τσιτσάνης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεγάλη ανάπλαση του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή, μετά και την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, πως η σχετική μελέτη εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις και είναι πλέον έτοιμη προς δημοπράτηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πλήρη σχεδιασμό, τον οποίο είχε παρουσιάσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, η ανάπλαση του Σκοπευτηρίου θα ενοποιηθεί αρχιτεκτονικά με την ανάπλαση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης και στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις δύο αυτές αναπλάσεις θα γίνει αρχιτεκτονική ενοποίηση, ώστε να επιτευχθεί σύνδεση των δύο εμβληματικών σημείων της πόλης.

Στην ανάπλαση του ιστορικού πάρκου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δημιουργία ανοιχτού θεάτρου και ειδικού χώρου για αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και το ιστορικό κέντρο «Χάραμα», το οποίο σφράγισε με την παρουσία του ο Βασίλης Τσιτσάνης. Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει:

- Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου 800 θέσεων.

- Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου διασκέδασης «Χάραμα».

- Δημιουργία μικρού στίβου με ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις γύρω του.

- Ανάπλαση των χώρων πρασίνου και τοποθέτηση ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων με υπερσύγχρονα όργανα εκγύμνασης (δέντρο γυμναστικής).

- Ανάπλαση των γραφείων της Σκοπευτικής Εταιρίας.

Αναλυτικά:

- Ο χώρος των γραφείων της Σκοπευτικής Εταιρείας θα αναπλαστεί σε πολυχώρο πολιτισμού, που θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, εικαστικά εργαστήρια, αναγνωστήριο, το οποίο θα λειτουργεί και ως στέκι νεολαίας, αλλά και καμαρίνια που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του ανοιχτού θεάτρου. Αυτό θα χτιστεί ακριβώς μπροστά από τον πολυχώρο.

- Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου διασκέδασης «Χάραμα» θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση της βασικής ιστορικής σάλας (διατηρημένη αυτούσια), η οποία θα φέρει το όνομα «Αίθουσα Τσιτσάνη» προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη, που μεγαλούργησε σε αυτό τον μουσικό χώρο για 15 χρόνια. Εκεί θα φιλοξενούνται συναυλίες και μουσικά δρώμενα. Στο ανακαινισμένο κτίριο θα υπάρχει ακόμη αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριακός χώρος, αίθουσα μαθημάτων χορού, λαϊκής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, καμαρίνια, καθώς και τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός.

- Ο ανοιχτός χώρος έξω από το θυσιαστήριο του Σκοπευτηρίου θα υποστεί ήπια παρέμβαση με τοποθέτηση υποδομής σκίασης.

- Εκεί όπου βρίσκεται το χωμάτινο γήπεδο, θα δημιουργηθεί μικρός προπονητικός στίβος και γύρω του θα τοποθετηθούν υπερσύγχρονα όργανα γυμναστικής.

- Στο χώρο κάτω από το στίβο που συνορεύει με τα σχολεία της πόλης, θα απομακρυνθούν οι περιττές τσιμεντένιες κατασκευές και θα ενισχυθεί το πράσινο.

- Η πλατεία με τα συντριβάνια, όπισθεν του αθλητικού συγκροτήματος της Νήαρ Ηστ, θα αναπλαστεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι ανισόπεδες κατασκευές και να διαμορφωθεί ένας ενιαίος, επίπεδος, προσβάσιμος χώρος με επιδαπέδιο φωτισμό και πίδακες νερού.

- Το δέντρο γυμναστικής θα τοποθετηθεί στο κάτω άκρο του πάρκου, κοντά στην είσοδο του Σκοπευτηρίου. Το δέντρο αποτελεί δείγμα πρωτοπόρου ιταλικού σχεδιασμού για εξωτερικούς χώρους γυμναστικής και θα είναι από τα ελάχιστα στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κατα αξιολογησης
Αξιολόγηση: Κινητοποίηση των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας αύριο στα γραφεία της ΔΔΕ
Οι απειλές και ο εκφοβισμός από τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση δεν έχουν «πιάσει τόπο», το μήνυμα απέναντι στην κατηγοριοποίηση...
Αξιολόγηση: Κινητοποίηση των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας αύριο στα γραφεία της ΔΔΕ
online_ekpaideusi
ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN 2022: Την Παρασκευή η παρουσίαση των projects των εκπαιδευτικών
Την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η παρουσίαση των projects των εκπαιδευτικών του προγράμματος ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN 2022
ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN 2022: Την Παρασκευή η παρουσίαση των projects των εκπαιδευτικών