Σκοπευτήριο Καισαριανής: Κατάθεση στεφάνων από ομοσπονδίες και κόμματα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Στεφάνια κατέθεσαν ομοσπονδίες και κόμματα Σκοπευτήριο Καισαριανής για την Πρωτομαγιά

Με πορεία όπου κυριαρχούσαν τα συνθήματα, «Από το Σικάγο ως την Καισαριανή ζήτω η 1η Μάη και η πάλη η ταξική», «Κόκκινη Πρωτομαγιά πρωτοπόρα εργατιά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» αντιπροσωπείες δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών σωματείων και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κατέθεσαν στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

«Οι αγώνες και οι νεκροί του χθες φωτίζουν την εργατική τάξη για το σήμερα στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Από αυτό το ιστορικό μνημείο εδώ, από αυτή την ιστορική θυσία δεν ξεχνάμε την εντολή που μας άφησαν οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές εδώ στην Καισαριανή: να μη λυγίσουμε, να συνεχίσουμε, γι' αυτό και απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε ολόκληρη την εργατική τάξη 6 του Μάη να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους που σήμερα προωθούν το χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων, το χτύπημα της εμβληματικής κατάκτησης της εργατικής τάξης, του 8ωρου.

Λέμε στην εργατική τάξη ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η οργάνωση της πάλης για να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης» δήλωσε ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Της κατάθεσης στεφάνων προηγήθηκε η τήρηση ενός λεπτού σιγής, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Πένθιμο Εμβατήριο.

Κατάθεση στεφάνου από ΚΚΕ και ΚΝΕ

Στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσαν σήμερα 1η Μάη αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, ενώ η αντιπροσωπεία αποτελείτο επίσης από τους Λουΐζα Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΑ και Θοδωρή Χιώνη μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ στεφάνι κατέθεσε ο Ιάσονας Φανός.

«Καλή Πρωτομαγιά σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, σε όλο το λαό μας, σε όλους του λαούς του κόσμου. Ανάσταση λαών και καλές γιορτές σε όλους και όλες.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο. Παραμένει επίκαιρο στη μαχητική λαϊκή αντίσταση απέναντι στη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Παραμένει επίκαιρο στον αποφασισμένο αγώνα για το μέλλον που αξίζει στην ανθρωπότητα, ένα μέλλον χωρίς την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ένα μέλλον του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Τιμή και δόξα στους 200 της Καισαριανής και σε όλες τις θυσίες του λαού μας» δήλωσε ο Γ. Πρωτούλης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

kke kaisariani

Κατάθεση στεφάνου και από το Μ-Λ ΚΚΕ

Παράλληλα, στεφάνι κατέθεσε και το Μ-Λ ΚΚΕ. 

Η Κ.Ο Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Καισαριανής. Ακολούθησε πορεία προς το Σκοπευτήριο, με συνθήματα «Τιμή και δόξα στους ήρωες νεκρούς μας», «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές», «από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική», «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά» κλπ.

Στο σημείο της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών κατατέθηκε στεφάνι από αντιπροσωπεία του κόμματος και εκφωνήθηκε σύντομη ομιλία.

ml kke kaisariani

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα