roula pispirigkou
SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προβληματισμό εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, για την ανεπάρκεια των στοιχείων.

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για την υπόθεση της Πάτρας, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, ενώ συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες πως σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης. "Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο [...], είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει" είπε χαρακτηριστικά.

"Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. [...] Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. [...] Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για την καταδίκη" πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η μόνη περίπτωση να έχουμε διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις είναι όταν έχουμε μια πράξη ιατροδικαστική που να δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς.

"Οι γιατροί που κατέθεσαν γνωρίζουν τα πάντα και η εισαγγελία βάσει αυτών των επιστημονικών απόψεων ουσιαστικά προχώρησε στη δίωξη" τόνισε και πρόσθεσε ότι στα δύο πρώτα παιδιά "ξεκινήσαμε διαφορετικά αλλά στη συνέχεια με ένα πόρισμα τεκμηριωμένο είχαμε μια άλλη αιτία θανάτου. Σε αυτήν την αιτία δεν διαφωνεί κανείς πλέον και συμφωνούν στην εγκληματική ενέργεια και τον ασφυκτικό θάνατο".

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Το διδακτορικό… χωρίς μοριοδότηση: Η επιστολή που περιμένει απάντηση πάνω από ένα χρόνο
Δεκατέσσερις μήνες σιωπής: Οι διδάκτορες του Δημοσίου ζητούν απαντήσεις από το Υπ. Εσωτερικών για τη μοριοδότηση
Το διδακτορικό… χωρίς μοριοδότηση: Η επιστολή που περιμένει απάντηση πάνω από ένα χρόνο
ρομποτ
Κίνα: Η πρώτη «σχολή» ανθρωποειδών ρομπότ ανοίγει τον δρόμο για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Περισσότερα από 100 ρομπότ θα εκπαιδεύονται καθημερινά στη Σαγκάη, μαθαίνοντας από απλές κινήσεις μέχρι σύνθετες εργασίες της καθημερινότητας
Κίνα: Η πρώτη «σχολή» ανθρωποειδών ρομπότ ανοίγει τον δρόμο για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Παραλία στην Ελλάδα
Πελοπόννησος: Μια ακτογραμμή γεμάτη παραλίες-διαμάντια από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο
Από τη Βοϊδοκοιλιά έως τον Σίμο της Ελαφονήσου, οι πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πελοποννήσου σε ένα μοναδικό ταξίδι θάλασσας
Πελοπόννησος: Μια ακτογραμμή γεμάτη παραλίες-διαμάντια από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο