roula pispirigkou
SOOC
Προβληματισμό εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, για την ανεπάρκεια των στοιχείων.

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για την υπόθεση της Πάτρας, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, ενώ συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες πως σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης. "Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο [...], είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει" είπε χαρακτηριστικά.

"Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. [...] Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. [...] Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για την καταδίκη" πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η μόνη περίπτωση να έχουμε διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις είναι όταν έχουμε μια πράξη ιατροδικαστική που να δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς.

"Οι γιατροί που κατέθεσαν γνωρίζουν τα πάντα και η εισαγγελία βάσει αυτών των επιστημονικών απόψεων ουσιαστικά προχώρησε στη δίωξη" τόνισε και πρόσθεσε ότι στα δύο πρώτα παιδιά "ξεκινήσαμε διαφορετικά αλλά στη συνέχεια με ένα πόρισμα τεκμηριωμένο είχαμε μια άλλη αιτία θανάτου. Σε αυτήν την αιτία δεν διαφωνεί κανείς πλέον και συμφωνούν στην εγκληματική ενέργεια και τον ασφυκτικό θάνατο".

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaxi.jpg
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Όλες οι ημερομηνίες
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές – Όλες οι ημερομηνίες για ΕΦΚΑ και ταμεία
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Όλες οι ημερομηνίες
αγωνιστική παρεμβαση ηρακλείου
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: "Είμαστε εδώ κι ας φυσάει από παντού"
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές για το 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ στις 26 Μαη
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: "Είμαστε εδώ κι ας φυσάει από παντού"
ζαχαρακη
Τι αλλάζει στην εισαγωγή ειδικών κατηγοριών στα Πανεπιστήμια – Οι νέες προϋποθέσεις του ΥΠΑΙΘΑ
Νέοι κανόνες για τις ειδικές κατηγορίες στα Πανεπιστήμια – Τι ισχύει για αλλογενείς και μουσουλμανική μειονότητα
Τι αλλάζει στην εισαγωγή ειδικών κατηγοριών στα Πανεπιστήμια – Οι νέες προϋποθέσεις του ΥΠΑΙΘΑ