Τροχαίο στην Κόρινθο: «Ούρλιαζε ο 15χρονος όταν έμαθε πως πέθανε η αδερφή του»
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας - Είχαν πάρει τα κλειδιά του ΙΧ κρυφά

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/7) στο 95ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Τριπόλεως όταν δύο παιδιά 18 και 16 ετών, βρήκαν ακαριαίο θάνατο μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 15χρονος.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα 15χρονο παιδί χωρίς δίπλωμα και στο οποίο επέβαινε η 18χρονη αδελφή του και ένας 16χρονος φίλος τους, έκανε όπισθεν επί της Εθνικής Οδού.

Δυστυχώς άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Η 18χρονη και ο 16χρονος άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ενώ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκε ο 15χρονος στο νοσοκομείο.

Το χρονικό

Όλα έγιναν στις 5.30 τα ξημερώματα στο ύψος του ΣΕΑ Σπαθοβουνίου. Οδηγός του ασημί αυτοκινήτου ένα 15χρονο παιδί, χωρίς δίπλωμα, που όπως όλα δείχνουν έκανε όπισθεν στην Εθνική Οδό λίγο πριν το τούνελ προφανώς επειδή είχε προσπεράσει την έξοδο. Η λάθος αυτή κίνηση αποδείχθηκε μοιραία.

Εκείνη την ώρα ένα μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε Βρετανός τουρίστας κινούμενο και αυτό με κατεύθυνση προς Τρίπολη, δεν προλαβαίνει να φρενάρει. Πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος, με αποτέλεσμα να το εκτινάξει σε απόσταση 50 μέτρων στα κιγκλιδώματα.

Η σύγκρουση σφοδρή, το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών και τα δύο παιδιά στα πίσω καθίσματα σκοτώνονται ακαριαία. Πρόκειται για την 18χρονη αδελφή του οδηγού και ένα αγόρι μόλις 17 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής, η σοκαριστική ενέργεια του 15χρονου να κάνει όπισθεν πάνω στην Εθνική Οδό, είναι κάτι το οποίο γίνεται συχνά από οδηγούς στο συγκεκριμένο σημείο.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες έφτασαν αμέσως στο σημείο της σύγκρουσης, προσπαθώντας να βγάλουν από τα συντρίμμια τα τραυματισμένα παιδιά. Ήταν όμως ήδη αργά για τον 17χρονο και την 18χρονη αδελφή του οδηγού που είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή.

Ο 15χρονος οδηγός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί στην Αθήνα σε σοβαρή κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ελαφρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κορίνθου ο 18χρονος συνοδηγός αλλά και ο 69χρονος Βρετανός που είχε έρθει για διακοπές στη χώρα μας.

Για αρκετή ώρα το ρεύμα προς Τρίπολη της Εθνικής Οδού παρέμεινε κλειστό. Προανάκριση για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Νεστάνης, ενώ αναμένεται και η νεκροψία νεκροτομή στα άψυχα σώματα των δύο παιδιών.

«Ούρλιαζε ο 15χρονος όταν έμαθε πως πέθανε η αδερφή του»

Η θεία του 15χρονου, αποκάλυψε πως τα παιδιά πήραν κρυφά το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου της οικογένειας για να πάνε βόλτα, όπου εκεί συνέβη και το μοιραίο συμβάν.

«Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί και έφυγαν τα παιδιά 2:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η θεία των παιδιών στον Alpha.

«Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την «πατάνε» όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν αλλά έγινε το τροχαίο» ήταν τα λόγια της.

«Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε. Του το είπε η μαμά του. Τι να πρωτοκρατήσει κρυφό. Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η αδερφή) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονται πίσω και πέθαναν αμέσως» κατέληξε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΤΡΟ
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ