Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων
Συνελήφθησαν τέσσερις εμπλεκόμενοι με απάτες αγοραστών, σε πλειστηριασμούς ακινήτων ή οχημάτων.

Σπείρα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες 49 και 68 ετών και δύο γυναίκες 59 και 70 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, ως μέλη συμμορίας που διαπράττει απάτες κατ' εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 59χρονη ήταν το αρχηγικό μέλος που διηύθυνε την σπείρα και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη. Προφασιζόμενη ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων, καθώς και σε διευθετήσεις δανείων, έπειθε τους ενδιαφερόμενους ότι θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά ακινήτου ή οχήματος σε πιο οικονομική τιμή, είτε θα διευθετηθεί μέρος του δανείου τους.

Προκειμένου, μάλιστα, να τους αποσπά χρήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ισχυριζόταν ότι έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα με την Εφορία, με συμβολαιογράφους και νομικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, η 70χρονη αναζητούσε και εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, ενώ ο 68χρονος λάμβανε τα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, τα οποία παρέδιδε στην 59χρονη, υποστηριζόμενος από τον 49χρονο που είχε βοηθητικό ρόλο.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο 68χρονος κατά την σύλληψή του, προσπάθησε να διαφύγει και δάγκωσε στο χέρι αστυνομικό, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 4 περιπτώσεις απάτης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 389.556 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB: Το 68% θέλει αλλαγή κυβέρνησης - Ανατροπές για Καρυστιανού και Τσίπρα
«Όχι» σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη από το 68% – Το «μπλόκο» σε Τσίπρα-Σαμαρά, πού κινείται το ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση MRB: Το 68% θέλει αλλαγή κυβέρνησης - Ανατροπές για Καρυστιανού και Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα social media για τις αυξήσεις στον επισιτισμό
Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα την εστίαση, έως 25% αύξηση στον κατώτατο μισθό» (Βίντεο)
Στα social media ο πρωθυπουργός μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό
Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα την εστίαση, έως 25% αύξηση στον κατώτατο μισθό» (Βίντεο)
Γιώργος Τσαγκαράκης
Ένα Ευαγγέλιο του 1745 "έκαψε" τον γκαλερίστα Τσαγκαράκη – Πάνω από 300 οι πλαστοί πίνακες
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. οι αποθήκες σε Γλυφάδα και Ελληνικό – Το βίντεο στο TikTok που κινητοποίησε το «ελληνικό FBI» και οι βαριές κατηγορίες...
Ένα Ευαγγέλιο του 1745 "έκαψε" τον γκαλερίστα Τσαγκαράκη – Πάνω από 300 οι πλαστοί πίνακες