Επώνυμη καταγγελία απόφοιτης του Αρσακείου για τα αδέρφια Λιγνάδη
Αρσάκειο / Απόφοιτη βάζει στο κάδρο και τον αδερφό του Λιγνάδη

Ολοκληρώθηκε χθες η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ η  διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη το πρωί με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος θα εισηγηθεί επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Την ίδια ώρα μια νέα μία σοβαρότατη επώνυμη καταγγελία απόφοιτης του Αρσάκειου Ψυχικού το 2008, κάνει λόγο για γαϊτανάκι μεταξύ του σχολείου και του Εθνικού θεάτρου ενώ κατηγορεί τον αδερφό του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, για σεξουαλικές επαφές με μαθήτριες.

Η Νίκη Παπαγιάννη αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού το 2008 και καταγγέλλει για σεξουαλικές σχέσεις του Γιάννη Λιγνάδη με μαθήτριές του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τα δύο αδέρφια λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία ώστε να προσελκύσουν συγκεκριμένου τύπου παιδιά.

Η μαρτυρία της Νίκης Παπαγιάννη 

«Πέρασα δύο χρόνια στο Αρσάκειο Ψυχικού, τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

Από το 2006 μέχρι και το 2008, όπου είχα καθηγητή φιλόλογο τον Γιάννη Λιγνάδη στη Β’ Λυκείου, στο μάθημα κατεύθυνσης «Αρχές Φιλοσοφίας».

Δεν ξέρω πώς ακριβώς, αλλά από τότε εμπλεκόταν με κάποιον τρόπο με το Εθνικό Θέατρο.

Αυτό δεν γνωρίζω πώς συνέβαινε, αλλά ξέρω πως ο αδερφός του, ο Δημήτρης Λιγνάδης, σχετιζόταν με τις εξετάσεις των υποψήφιων φοιτητών της σχολής του Εθνικού.

Αυτό μας το είχε αναφέρει ο ίδιος ο Γιάννης Λιγνάδης όσο εγώ τον είχα καθηγητή», αναφέρει η Νίκη Παπαγιάννη στην αρχή της συνομιλίας μας.

«Από την πρώτη στιγμή που πήγα στο Αρσάκειο υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε σχέση με το ότι ο Γιάννης Λιγνάδης σχετιζόταν με μαθήτριες του Αρσακείου.

Γνωρίζω και προσωπικά κορίτσια τα οποία συνευρέθηκαν μαζί του», συνεχίζει η απόφοιτη του Αρσακείου. 

Εννοείς μαθήτριές του που συνευρέθηκαν σεξουαλικά μαζί του ενώ αυτός ήταν καθηγητής;

Ναι, ναι, αυτός ήταν τότε ο φιλόλογός μας.

Κάνατε μάθημα δηλαδή με αυτόν τον άνθρωπο;


Κάναμε μάθημα.

Μας δίδασκε αυτός ο άνθρωπος.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν είχα πρωτοπάει στο Αρσάκειο και ενημερώθηκα ότι θα έχω τον συγκεκριμένο καθηγητή, παρατήρησα ότι οι περισσότεροι, λίγο πολύ, είχαν ακούσει ότι σχετίζεται με μαθήτριες.

Ήταν επίσης καθηγητής ο οποίος μας πρότεινε -κυρίως στα κορίτσια- βιβλία για εξωσχολικό διάβασμα, άκρως σεξουαλικού και ακατάλληλου περιεχομένου.

Όπως  «Η ιστορία του ματιού», του George Bataille.

Είχες κάποια προσωπική εμπειρία με τον Γιάννη Λιγνάδη;

Φτάνουμε λοιπόν στην αρχή της σχολικής χρονιάς του 2008, όπου ένας πολύ καλός μου φίλος έχει δώσει τότε εξετάσεις για το Εθνικό Θέατρο και εγώ είχα πάει στο Αρσάκειο για να αποχαιρετήσω τους καθηγητές μου, πλέον ως απόφοιτη.

Εκεί λοιπόν βρήκα τον Γιάννη Λιγνάδη και απλώς του ανέφερα το γεγονός.

Η συνομιλία που ακολούθησε ήταν η εξής:

«Ξέρετε, ένας πολύ καλός μου φίλος έχει δώσει τώρα εξετάσεις για το Εθνικό», μου απαντάει «α, μισό λεπτό να δω» και βγάζει επιτόπου μπροστά μου μια λίστα με υποψηφίους.

Αμέσως μου είπε «να σε ρωτήσω, ο φίλος σου είναι γκέι;», έτσι στην ψύχρα.

Συνεπώς, για να είχε τη λίστα μαζί του, αποδεικνύεται πως ήδη από τότε ήταν εμπλεκόμενος με κάποιον τρόπο στο Εθνικό Θέατρο.

Στη συνέχεια του απάντησα, «όχι, δεν είναι γκέι» και με ρώτησε «καθόλου;», «καθόλου» απάντησα και εκείνος συνέχισε λέγοντας -αυτολεξεί- ότι «δύσκολα θα περάσει δυστυχώς, αλλά άμα θέλεις, μπορούμε να βρεθούμε σε 2-3 βδομάδες που θα έχει γίνει και η δεύτερη φάση των εξετάσεων, να πιούμε έναν καφέ, ένα κρασί, να το συζητήσουμε και να δούμε πως μπορούμε να το σπρώξουμε».

Να βγείτε εσείς οι δύο ή μαζί και με τον φίλο σου;

Εμείς οι δύο. Προφανώς και δεν συνέβη. Ο φίλος μου δεν πέρασε στο Εθνικό αλλά προφανώς δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή στην απόδοσή του.

Φοίτησε σε άλλη δραματική σχολή, απλώς από τότε θυμάμαι πως μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η αμεσότητα και ο κυνισμός με τον οποίο έκανε αυτές τις ερωτήσεις και αυτές τις προτροπές.

Αυτό το αναφέρω γιατί είχα καταλάβει από τότε πως και τα δύο αδέρφια, ο Γιάννης και ο Δημήτρης, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ήταν συγκοινωνούντα δοχεία και χρησιμοποιούσαν αυτούς τους τρόπους για να προσελκύσουν συγκεκριμένου τύπου παιδιά.

Δηλαδή, όταν ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη (που τότε εμπλεκόταν άμεσα με το Εθνικό), μου δηλώνει με τέτοια περισσή άνεση ότι αν ο φίλος μου δεν είναι γκέι -έστω και λίγο- πολύ δύσκολα θα περάσει, αλλά αν βγούμε για ένα ποτό μπορεί και να περάσει, είναι προφανώς πρόβλημα.

Έχω τη συναίνεσή σου να δημοσιεύσω τη συνομιλία μας αναφέροντας το όνομά σου;

Ναι, με τ’ όνομά μου. Στο παρελθόν ήμουν αρκετά διστακτική.

Βλέπω όμως ότι με όλα όσα γίνονται και βγαίνουν στο φως το μπουκάλι δεν έχει πάτο, δεν έχουμε το δικαίωμα πλέον να σιωπούμε.

Δεν με αφορά να μιλήσω για τις φήμες που ακούγονταν καθώς ως φήμες μόνο δεν έχουν αξιοπιστία.

Μιλάω μονάχα για γεγονότα τα οποία είδα και έζησα.

Φαντάζομαι είναι πολύ εύκολο να βρεθούν οι λίστες των υποψηφίων και επιτυχόντων ανά φάση στο Εθνικό Θέατρο το έτος 2008, καθώς και τα ονόματα των ανθρώπων που σχετίζονταν με τη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης των υποψηφίων.

Για όλα τα παραπάνω ήμουν στη διάθεσή της Εισαγγελίας να τα καταθέσω.

Αλλά δεν βρέθηκα στη λίστα των ατόμων που κλήθηκαν για κατάθεση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας