Ποια είναι η πιο περιζήτητη και καλοπληρωμένη ειδικότητα στην Ελλάδα
Ξεκάθαρη είναι η διαφορά στις ετήσιες αποδοχές

Διαδικτυακή έρευνα για τις παροχές και τους μισθούς των στελεχών πληροφορικής είδε το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας μεταξύ άλλων πως κυρίαρχη παροχή προς τους εργαζόμενους του κλάδου αποτελεί  η απομακρυσμένη εργασία (remote working).

Οι developers αποτελούν την πιο περιζήτητη, καλοπληρωμένη ειδικότητα, που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά, αλλά ούτε και από γλωσσικά εμπόδια. Ένας προγραμματιστής δουλεύει με πολύ καλές αποδοχές, απ’ όπου θέλει, για όσο θέλει».

Ξεκάθαρη είναι η διαφορά στις ετήσιες αποδοχές όσων διαμένουν στο εξωτερικό και εργάζονται στην Πληροφορική, με μέσες ετήσιες αμοιβές στις 72.170 ευρώ, σε σύγκριση με όσους διαμένουν στην Ελλάδα που αμείβονται με έως 29.752 ευρώ -καθαρές αποδοχές 26.632 ευρώ.

Το 90%  εργάζονται ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου. Το 6,55% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μόνο ένα 3,62% δηλώνει πως δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή. Γύρω στο 65% των εργαζομένων δήλωσε ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες εργασίας, ακόμα κι αν δεν τις αναζητά ενεργά.

Σχεδόν 1 στους 4 εργάζονται στον κλάδο Information Technology & Services, με καθαρές αποδοχές 26.829 ευρώ, ενώ το 12% εργάζεται στον κλάδο Computer Software, με καθαρές αποδοχές 27.533 ευρώ. Υψηλότερες αποδοχές εμφανίζουν οι κλάδοι Healthcare και Banking και χαμηλότερες οι κλάδοι Computer & Network Security και Construction. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»