Δίκη Χρυσής Αυγής: Στάση εργασίας στις 15 Ιουνίου από την ΑΔΕΔΥ- Συγκέντρωση στο Εφετείο
Να να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή

Σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο προχωράει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, την ημέρα που ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

«Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ ενώ προσθέτει ότι: «Η παρουσία μας στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου στις 9 το πρωί είναι επιβεβλημένη, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με μια ιστορική απόφασή της η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε στις 7 του Οκτώβρη του 2020 τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε γι’ αυτό 7 κορυφαία στελέχη της, σε πολύχρονη φυλάκιση, και συνολικά 15 από τους 17 κατηγορούμενους.

Στις 15 Ιουνίου ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια δίκη που αφορά το εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τη νεολαία κι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε αγώνες μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα για να οδηγηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο και στη φυλακή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εμβόλιο κορονοϊού
Το εμβόλιο που «φρενάρει» τη γήρανση μετά τα 70 – Τι αλλάζει στο ανοσοποιητικό
Νέα μελέτη δείχνει ότι ο εμβολιασμός κατά του έρπητα ζωστήρα συνδέεται με βραδύτερη βιολογική γήρανση και χαμηλότερη φλεγμονή στους ηλικιωμένους.
Το εμβόλιο που «φρενάρει» τη γήρανση μετά τα 70 – Τι αλλάζει στο ανοσοποιητικό
συνταξιούχος σε ΑΤΜ
Σύνταξη πάνω από το 60% του μισθού - Δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς του 2026
Σύνταξη άνω του 60% του μισθού: Τα 5 «κλειδιά» που ανεβάζουν το ποσό – Αναλυτικοί πίνακες και πραγματικά παραδείγματα
Σύνταξη πάνω από το 60% του μισθού - Δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς του 2026