dasos
Βίντεο ντοκουμέντο από την άνευ προηγουμένου αποξήλωση των Ελληνικών δασών

Την αποξήλωση των Ελληνικών δασών καταγράφει βίντεο, δείχνοντας χιλιάδες δέντρα να κόβονται. 

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι χιλιάδες δέντρα έχουν προσβληθεί από το Μεταχρωματικο έλκος του πλατάνου χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έχουν ξεκινήσει να αποξηλώνονται προκειμένου να περιοριστεί η επέλαση του ιού. 

Χιλιάδες πλατάνια, καρυδιές, κισοί και πολλά ακόμα δέντρα που ζούσαν για εκατοντάδες χρόνια στα Ελληνικά δάση κόβονται και κατευθύνονται για κάποιο λόγο κάπου στα Γιάννενα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η αρρώστια έχει προκληθεί από τα εγκαταλελειμμένα όλα αυτά τα χρόνια κασόνια που βρίσκονται διάσπαρτα στα δάση μας που κάποτε περιείχαν πολεμικό υλικό η ακόμα ακόμα και χρυσές λίρες.

Σύμφωνα με τους εξαγριωμένους και αγανακτισμένους κατοίκους των περιοχών ακόμα και αν είναι ορθός ο λόγος που κόβονται τα άρρωστα δέντρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού μαζί με τα άρρωστα δέντρα κόβονται και τα υγιή αλλά και δέντρα που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της φύσης οπως είναι ποικιλίες δέντρων που κατά τους χειμερινούς μήνες βρίσκουν καταφύγιο και τρέφονται από αυτά οι μέλισσες κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Επίσης σύμφωνα τόσο με τους κατοίκους των περιοχών αλλά και ειδικών τα κλαδιά από τα άρρωστα δέντρα θα έπρεπε να συλλέγονται από τις περιοχές που κόβονται τα δέντρα και όχι να σχηματίζουν βουνά γιατί έτσι θέτουν σε κίνδυνο τα υγιή δέντρα που ζουν στα δάση.

Δείτε το βίντεο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα