Thumbnail
Η Starbucks αποφάσισε μέτρα υπέρ των εργαζομένων, καθώς επεκτείνεται ένα κίνημα υπέρ της ίδρυσης εργατικού συνδικάτου στην εταιρεία, με την ίδρυση σωματείου σε υποκατάστημά της

H Starbucks ανακοίνωσε χθες Τρίτη μια σειρά μέτρων υπέρ των εργαζομένων της, κυρίως αυξήσεις μισθών, την ώρα που στην αλυσίδα καφέ επεκτείνεται ένα κίνημα υπέρ της ίδρυσης εργατικού συνδικάτου, κατά του οποίου τάχθηκε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Starbucks ανακοίνωσε χθες Τρίτη μια σειρά μέτρων υπέρ των εργαζομένων της, κυρίως αυξήσεις μισθών, την ώρα που στην αλυσίδα καφέ επεκτείνεται ένα κίνημα υπέρ της ίδρυσης εργατικού συνδικάτου, κατά του οποίου τάχθηκε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Συνολικά από το τέλος του 2021 οι εργαζόμενοι σε 250 καταστήματα της Starbucks έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση συνδικάτου, σύμφωνα με το Starbucks Workers United. Ήδη έχουν δημιουργηθεί συνδικάτα σε 47 υποκαταστήματα έπειτα από τη διεξαγωγή ψηφοφοριών.

Στη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ο επικεφαλής της Starbucks Χάουαρντ Σουλς, ο οποίος ανέλαβε ξανά τα ηνία της στις αρχές Απριλίου, εξήγησε για ποιο λόγο τάσσεται κατά της ίδρυσης συνδικάτου στην εταιρεία.

«Αυτοί οι νέοι έχουν λογικές ανησυχίες», επεσήμανε ο 60χρονος Σουλτς. «Βλέπουν αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα που γεννιέται ως πιθανή λύση».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «έχουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και ένα πολύ πιο θετικό όραμα για την κοινωνία μας που βασίζεται στο να ακούμε, στην επικοινωνία και τη συνεργασία», εξήγησε ο Σουλτς.

«Οι αξίες μας δεν ήταν ποτέ αποτέλεσμα παρεμβάσεων από μια εξωτερική οντότητα», πρόσθεσε ο ίδιος υπονοώντας ότι η επιθυμία των εργαζομένων στη Starbucks να ιδρύσουν συνδικάτο προέρχεται από άτομα που δεν συνδέονται με την εταιρεία.

Ο Σουλτς επεσήμανε εξάλλου ότι η Starbucks σκοπεύει να υιοθετήσει από τον Σεπτέμβριο νέες πρωτοβουλίες υπέρ των εργαζομένων, όπως η δυνατότητα να δίνεται φιλοδώρημα στις διαδικτυακές παραγγελίες αλλά και ένα σύστημα μοιράσματος των εσόδων, το οποίο όμως δεν εξήγησε πώς θα λειτουργεί.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει αποχωρήσει δύο φορές από την εταιρεία το 2000 και το 2017, δήλωσε ότι αυτές οι νέες πρωτοβουλίες θα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο στα καταστήματα οι εργαζόμενοι των οποίων δεν έχουν συνδικαλιστεί.

Οι πληροφορίες αυτές ενδέχεται να θεωρηθούν ως ένα ακόμη επιχείρημα προκειμένου να πειστούν οι εργαζόμενοι της Starbucks να ψηφίσουν κατά της ίδρυσης συνδικάτου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
Δεν είναι πάντα το τι τρώμε το πρόβλημα, αλλά το πώς παρασκευάζεται – Τι προειδοποιούν οι ειδικοί για τα επεξεργασμένα λαχανικά
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
συνοδος πρυτανεων
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
Προεδρεύων ο Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα άλλα 2 μέλη του Προεδρείου της Συνόδου, είναι ο Πρύτανης του...
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
μαθητές στο σχολείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες
Εγγραφές 2026: Ποια παιδιά «κόβονται» από την Α' Δημοτικού και παραμένουν στο Νηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες