pame sygkentrosi
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συνεχίζουν την απεργία τους οι λιμενεργάτες στην COSCO - Όλοι στο λιμάνι στο πλευρό των απεργών το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας με τη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ. και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να έχουν δώσει ραντεβού από τις 10.30 στο Σύνταγμα 

«Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών» αναφέρει η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της.

Η συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Η κεντρική συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μια ώρα μετά ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι βάδισε προς το Σύνταγμα

m-l_kke_protomagia_5.jpg

 

m-l_kke_protomagia_1.jpg

Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο Σύνταγμα όπου έχει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ με όλο το οδόστρωμα μπροστά στην πλ. Συντάγματος, στη λεωφόρο Αμαλίας είναι γεμάτο με κόσμο από τα μπλοκ των Συνδικάτων και των φορέων.
Εργαζόμενοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται μπροστά στο ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια», στον Άγνωστο Στρατιώτη, μέχρι την είσοδο του Εθνικού Κήπου, και σε όλη την Όθωνος.

Δυναμικό «παρών» από τους εργαζόμενους της «efood»

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά, όταν για μερικά λεπτά η συγκέντρωση από την πλευρά της Πανεπιστημίου άνοιξε στα δύο για να περάσει ανάμεσα από τον κόσμο η μοτοπορεία των εργαζομένων στην «efood» που λίγο πριν είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Μέσα σε χειροκροτήματα οι εργαζόμενοι στη μεγάλη αλυσίδα διανομέων, που και το προηγούμενο διάστημα έδωσαν έναν μεγαλειώδη αγώνα για το μεροκάματο και τις συνθήκες δουλειάς, διέσχισαν τη συγκέντρωση με κορναρίσματα και με συνθήματα, σύμφωνα με το 902.gr.

Όλα τα «βλέμματα» στην απεργία των λιμενεργατών στην COSCO

Την τιμητική τους έχουν σήμερα οι λιμενεργάτες στην COSCO που απεργούν από την Πέμπτη 28/04 ύστερα από το νέο εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Η απεργία συνεχίζεται κανονικά παρά την τρομοκρατία, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στήσει η εταιρεία με την αρωγή των δυνάμεων καταστολής, όπως κατήγγειλε χθες και το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Σήμερα οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα ενωθούν στην απεργία στη COSCO όπου από το πρωί στήνεται γλέντι αλληλεγγύης. Ο αγώνας άλλωστε των απεργών λιμενεργατών δίνει το καλύτερο μήνυμα ανήμερα της Πρωτομαγιάς εκφράζοντας τους πόθους, τα αιτήματα και τις αγωνίες χιλιάδων εργαζομένων. 

Υπογραφή ΣΣΕ στους οικοδόμους

«Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα όλων των ειδικοτήτων μπορούμε σήμερα να είμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι, γιατί παρά την παρατεταμένη ανεργία τα προηγούμενα χρόνια, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων, όχι μόνο δεν το βάλαμε κάτω, αλλά ανασκουμπωθήκαμε, με το κεφάλι ψηλά, οργανώσαμε την πάλη με μπροστάρη το Συνδικάτο μας, με σταθερή παρέμβαση στα εργοτάξια και τα γιαπιά διεκδικώντας εδώ και χρόνια την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο. Σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, την ημέρα της Παγκόσμιας Εργατιάς είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι τα καταφέραμε.» σημείωσε στην ομιλία του ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Πειραιάς: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι 

Στον Πειραιά, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πασαλιμάνι. 

Οι απεργοί με προσυγκεντρώσεις για τον Πειραιά, από το Εργατικό Κέντρο, με σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και από την Πλατεία Καραΐσκάκη, με τη συμμετοχή συνταξιουχικών σωματείων, μαζικών φορέων και επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια, αναμένεται να κατακλύσουν τον χώρο της συγκέντρωσης, ενώ πολλοί είναι αυτοί που φθάνουν απευθείας. Ήδη σωματεία εργαζομένων με τα πανό τους έχουν παραταχθεί στον χώρο της συγκέντρωσης.

Στο πλευρό των απεργών του Πειραιά από το πρωί βρίσκονται ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής ΚΚΕ και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ΕΚΘ και ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Από τις 10:30 άρχισαν να συγκεντρώνονται εργαζόμενοι και εκπρόσωποι σωματείων, μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα αναμένεται να γίνουν ομιλίες από τους εκπροσώπους της διοίκησης του ΕΚΘ και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εργάτη.
Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη στο άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, μετά την οποία αναμένεται να γίνει πορεία που συνήθως έχει κατάληξη στο σημείο όπου βρισκόταν παλαιότερα το Μνημείο του Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας.

Λίγο μετά τις 11:00 μέλη δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Λαϊκού Μετώπου, της 1ης του Μάη, του ΚΚΕ (μ-λ), εργατικά σωματεία και συλλογικότητες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
Βασική προϋπόθεση είναι να δηλώσει με σαφήνεια ο υπάλληλος το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
απθ
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι συντελεστές της είναι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος...
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Κραυγή αγανάκτησης: Εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρώτριες σε άδειες, επιδόματα, μητρότητα...
Αλήθεια, πρέπει οι αναπληρώτριες να υπολογίζουν τις ημερομηνίες που θα βολεύει περισσότερο για να κυοφορούν ή να παρθούν τώρα μέτρα για εξίσωση των...
Κραυγή αγανάκτησης: Εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρώτριες σε άδειες, επιδόματα, μητρότητα...
aytismos_0.jpg
Μια διδακτική ιστορία: Έως τα 11 δεν μπορούσε να μιλήσει αλλά στα 37 είναι καθηγητής στο Κέμπριτζ
Ως παιδί, περνούσε τον περισσότερο χρόνο του με τη μητέρα του και σε λογοθεραπεία. Διαγνώστηκε με αυτισμό και η κατάσταση άλλαξε στα 18 του.
Μια διδακτική ιστορία: Έως τα 11 δεν μπορούσε να μιλήσει αλλά στα 37 είναι καθηγητής στο Κέμπριτζ