magiorkinis
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
«Όλοι μας έχουμε περάσει τον αδενοϊό 2-3 φορές στη ζωή μας» είπε ο καθηγητής

Τον αδενοϊό που φέρεται να προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά «μπορεί να τον έχουμε περάσει όλοι και 2 και 3 φορές στη ζωή μας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι είναι ένας ιός που μπορεί να τους μολύνει όλους ανεξαρτήτως ηλκίας.

Ωστόσο, το σύνδρομο της οξείας ηπατίτιδας «χτυπάει» κυρίως παιδιά κάτω από 5 ετών και μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά έως 16 ετών. Οι επιπλοκές είναι πολύ σοβαρές και σπάνιες.

Ο Γκ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι το πιο πιθανό αίτιο, στο οποίο οι Άγγλοι ήδη επικεντρώνονται, που είναι ένας αδενοϊός, είναι ένας ιός αρκετά κοινός. «Αν είναι το βασικό αίτιο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρουμε γιατί αυτός ο ιός ενώ τόσα χρόνια δε δημιουργούσε πρόβλημα ξαφνικά δημιουργεί», ανέφερε.

Για το αν θα έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι λογικά θα είναι αντίστοιχος αριθμός με τον πληθυσμό μας, δηλαδή 5-6 φορές λιγότερες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συμβάσεις με κέντρα στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Επιπλέον, αν υποθέσουμε ότι έχουμε 100 κρούσματα βαριάς ηπατίτιδας γύρω στα 10 χρειάστηκαν μεταμόσχευση γιατί το συκώτι έφτασε σε σημείο που δε μπορούσε πια να λειτουργήσει καθόλου, είπε.

Για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να γίνει μια μεταμόσχευση, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν συμβάσεις με κέντρα στο εξωτερικό που είναι εξειδικευμένα να κάνουν αυτές τις επεμβάσεις.

Τέλος, για τον κορονοϊό είπε ότι οι επιστήμονες διερευνούν το να είναι σε έξαρση η ηπατίτιδα λόγω αλληλεπίδρασης με τον covid.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα