pardali anna paidiatros mega
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς- Ο αδενοϊός 41 ο πιθανός «ένοχος» - Το 10% των παιδιών που νόσησαν χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος

Τον αδενοϊό 41 ανέφερε ως πιθανό «ένοχο» πίσω από την εμφάνιση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας παιδίατρος Άννα Παρδάλη μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως ξεκαθάρισε πρόκειται για έναν πολύ μεταδοτικό ιό ενώ αγωνία προκαλεί το γεγονός ότι στο 10% των παιδιών που νόσησαν χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος

Καθησύχασε τους γονείς στην Ελλάδα αναφέροντας ότι στην χώρα μας δεν έχε διαπιστωθεί κάποιο περιστατικό.

Τι είναι η ηπατίτιδα

Εξηγώντας πώς ακριβώς προκαλείται η ηπατίτιδα είπε: «Η ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονή του ήπατος που προκαλείται από πολλά αίτια, όπως πχ φάρμακα, ή υπάρχει και η αυτοάνοση ηπατίτιδα. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως οφείλεται σε έναν ιό, που ονομάζεται αδενοϊός. Πιθανότατα τα παιδιά βρέθηκαν σε ένα καθεστώς αδράνειας του ανοσοποιητικού, που τα εξέθεσε σε αυτόν τον ιό. Είναι ένας ιός γνωστός, συχνός στα μικρά παιδιά. Τώρα, κύριος όγκος των περιστατικών είναι στην Αγγλία».

«Μήπως ο κορονοϊός τροποποίησε το ανοσοποιητικό των παιδιών;» διερωτήθηκε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλά από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αγγλία, όπου ο πληθυσμός εκτέθηκε σε μεγάλο βαθμό στον κορονοϊό.

Ποια συμπτώματα πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς

«Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί περιστατικό στη χώρα μας. Είναι ένας πολύ μεταδοτικός ιός, κοινός ιός, προσβάλλει κυρίως παιδιά 2-5 ετών. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσει κανείς κάποια συμπτώματα έγκαιρα, όπως ο ίκτερος, η κακουχία, η ανορεξία. Ένα παιδί με ηπατίτιδα είναι αρκετά ταλαιπωρημένο. Εάν εξελιχθεί σε κεραυνοβόλο ηπατίτιδα οι συνθήκες φροντίδας είναι εντατικές», επισήμανε η κ. Παρδάλη.

«Μου κάνει εντύπωση ότι από τα περίπου 170 περιστατικά πάνω από 100 εντοπίζονται στη Μεγάλη Βρετανία», τόνισε.

«Ο γονιός πρέπει να επικοινωνήσει με τον παιδίατρο. Είναι σημαντικό να αφήνουμε τα παιδιά να συνέρχονται από κάθε ίωση. Όταν είναι το παιδί σε καθεστώς εξάντλησης, συμπεριφέρεται ως ανοσοκατασταλμένο», ανέφερε κλείνοντας η κ. Παρδάλη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith.jpg
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ
Καθορισμός διδακτέας-εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)...
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ