roula pispirigkou euelpidon 2
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γρηγόρης Λέων: Ελλιπείς και άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας

Αλλάζουν στρατηγική όπως όλα δείχνουν οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς φαίνεται πως δεν θα καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης.

Αρχικά το αίτημα αποφυλάκισης επρόκειτο να κατατεθεί πολύ πριν το Πάσχα, ενώ πριν λίγες ημέρες δεν αποκλειόταν η πιθανότητα να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα, ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν. 

Τι περιμένουν οι συνήγοροι 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο» οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.

Πάντα υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποφυλακιστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και να συλληφθεί εκ νέου αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

Αλλαγή γραμμής από την ιατροδικαστή που είχε διενεργήσει την έκθεση της Ίριδας

Αλλαγή γραμμής θα έχει και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία είχε διενεργήσει την ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Η ιατροδικαστής θα αλλάξει γραμμή και θα υποστηρίζει τη δεύτερη αιτία θανάτου που είχε συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεση, το πνευμονικό οίδημα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Στην κατάθεσή της θα υποστηρίξει ότι ήταν υποχρεωμένη να εντάξει το πόρισμα της παθολογοανατόμου, η οποία έκανε λόγο για αγενεσία φλεβοκόμβου.

Λέων: Ελλιπείς και άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας

«Είναι αδιανόητο, θα έλεγα, να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί» τόνιζε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων στο MEGA, σημειώνοντας πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ελλιπείς και άστοχες.

Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτές τις διαδικασίες που θα δίνουν απαντήσεις και όχι ερωτήματα σε κάθε νεκροτομή που πραγματοποιείται», είπε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε πως ιατροδικαστικά κατάλαβαν πάρα πολλά από τα στοιχεία που έδιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στις συνεντεύξεις τους.

Εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος, εάν αποδειχτεί ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια τότε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που οργάνωσε, σχεδίασε την πράξη και την πραγματοποίησε για αρκετά λεπτά», είπε ο κ. Λέων, αναφερόμενος στον ασφυκτικό θάνατο. 

«Είχε πλήρη επίγνωση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδοχή της όλης πράξης, οπότε όλα αυτά προφανώς δηλώνουν κάτι. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος», είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40...
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
σχολικη εφημεριδα
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής εφημερίδα σας προσκαλούν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στις άσβηστες μνήμες της Ανατολής
ΓΕΛ Άστρους: Σχολική εφημερίδα αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Ανατολής