Τι αλλάζει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού
Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που θα δουν αλλαγές λόγω της δεύτερης για φέτος αύξησης του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου καθώς το ίδιο θα συμβεί και με περισσότερους από 500.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Πάνω από μισό εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται να αναμένουν αύξηση του κατώτατου μισθού, μετά τις αυξήσεις του στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το νόμο που ισχύει, κανένας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να παίρνει λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό, επισήμανε ο νομικός-εργατολόγος και Πανεπιστημιακός κ. Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή του OPEN “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”.

Ειδικότερα από τη 1η Μαΐου θα πάει στα 713 και σε 12μηνη βάση στα 831. Να σημειωθεί ότι, σε αυτό το σημείο, ο κατώτατος μισθός του δημοσίου είναι σταθεροποιημένος για δυόμιση χρόνια στα 780 ευρώ. Υπάρχει διάφορα, για πρώτη φορά, σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, εξήγησε ο εργατολόγος.

Έπειτα δήλωσε ότι «Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα και ενημέρωσε την κυβέρνηση για την "ανισότητα" σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο». 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιοθήκη, βιβλία, ράφι, μελέτη, ανάγνωση
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη...
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου