Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία σήμερα - Τι περιμένουμε τις επόμενες μέρες της εβδομάδας
Άνοδος της θερμοκρασίας το επόμενο τετραήμερο, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή έρχονται βροχές από τα δυτικά.

Αίθριος γενικά αναμένεται ο καιρός σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα πνέουν άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά, ενώ θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

Πιο αναλυτικά, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 20, στην Ήπειρο από 0 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και στα δυτικά θα είναι τοπικά έως και 2-3 βαθμούς πιο χαμηλή.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες: Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 14-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-04-2022

Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας