ειδικη αγωγή
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME NEWS
«Σημειώνεται ότι και η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ είναι επίσης παράνομη», προσθέτει ο ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή του

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών, την πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Μέσω ανακοίνωσής του ο ΟΑΕΔ, σημειώνει πως και η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που, όπως αναφέρει δεν κοινοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ, είναι επίσης παράνομη. 

Μάλιστα, απευθυνόμενη στους εργαζομένους τονίζει πως πρέπει να γνωρίζουν την απόφαση του Πρωτοδικείου, καθώς «δεν θέλουν να συμπράξουν σε μια παρανομία». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ

Στην σημερινή του απόφαση (375/2022), το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως παράνομη την πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου 2022, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και απαγόρευσε την πραγματοποίησή της.

Σημειώνεται ότι και η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία ουδέποτε κοινοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ αλλά την κήρυξη της οποίας πληροφορηθήκαμε από σχετική ανακοίνωση, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, είναι επίσης παράνομη. 

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που προφανώς δεν θέλουν να συμπράξουν σε μια παρανομία.

«Σημειώνεται ότι και η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ [...] είναι επίσης παράνομη», προσθέτει ο ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή του

Η ΑΔΕΔΥ για τη δικαστική προσφυγή της διοίκησης του ΟΑΕΔ

Τη δικαστική προσφυγή της διοίκησης του ΟΑΕΔ για την απεργία της 12ης του Απριλίου, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Με την προσφυγή ζητείται να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Τρίτης, 12 Απριλίου, που με ομόφωνη απόφαση προκήρυξε η Ομοσπονδία και να απαγορευτεί και για το μέλλον η προκήρυξη απεργίας με ίδια αιτήματα και να απειληθεί να καταβάλει η Ομοσπονδία το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ και τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας 5 χιλιάδες ευρώ, σε περίπτωση παραβίαση της απόφασης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καταγγέλλει την ενέργεια του Διοικητή του ΟΑΕΔ να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας να κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 12 του Απρίλη.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας τις διατάξεις του απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, προσφεύγει στα δικαστήρια προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και να τους τρομοκρατήσει.

Δηλώνουμε πως όσες δικαστικές προσφυγές κι αν κάνει η κυβέρνηση οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να ασκούν το δικαίωμά τους στην απεργία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και δηλώνει ότι θα πάρει όλα τα μέτρα, έτσι ώστε η απεργία να πραγματοποιηθεί κανονικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Έκκληση δημάρχου για τη στέγαση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Έκκληση του δημάρχου Χάλκης: Στηρίξτε τους εκπαιδευτικούς που δεν βρίσκουν στέγη – Οι ιδιοκτήτες σπιτιών να επικοινωνήσουν με τον Δήμο
Έκκληση δημάρχου για τη στέγαση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών