thessaloniki pame apergia
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Σε νέα συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 10:00 – Έντονες αντιδράσεις από σωματεία, ΕΛΜΕ, Εργατικά Κέντρα, επιστήμονες, καλλιτέχνες - Την βίαιη καταστολή καταδικάζουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 8 συλληφθέντες απεργοί, διαδηλωτές που προχώρησαν χθες σε διαμαρτυρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη γράφοντας συνθήματα σε στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αντίσταση, απείθεια, σωματική βλάβη κ.ά.

Μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ και ένας δημοσιογράφος ανάμεσα στους συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή προσήχθησαν 11 άτομα ανάμεσά τους μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ, ένας δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», συνδικαλιστές και φοιτητές από τους οποίους οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα η καταγγελία του ΚΚΕ κάνει λόγο για τραυματισμό 2 συλληφθέντων κατά την ώρα της προσαγωγής τους καθώς γρονθοκοπήθηκαν από αστυνομικούς. 

Καταγγελία από μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης 

Σε δήλωσή της η Ρούλα Γεωργιάδη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) κατήγγειλε την «παρακώλυση ιατρικού έργου από τις αστυνομικές αρχές, ενάντια στο έργο των συναδέλφων γιατρών που προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να διερευνήσουν τα σοβαρά τραύματα που φέρει συναγωνιστής που νωρίτερα σήμερα σύρθηκε σαν εγκληματίας Κοινού Ποινικού Δικαίου στα κρατητήρια».

Δεμένος με χειροπέδες σε καροτσάκι ένας από τους συλληφθέντες

Παράλληλα, αποτροπιασμό προκαλεί η φωτογραφία του μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ευθύμη Δημάκη ο οποίος σε φωτογραφία, που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το 902.gr, εμφανίζεται στο νοσοκομείο, τραυματισμένος, σε καροτσάκι, δεμένος με χειροπέδες.

syllifthentas_dimakis

Σε νέα συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής στον εισαγγελέα, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 10.00.

«Η τρομοκρατία κυβέρνησης ΝΑΤΟ δεν θα περάσει! Όλοι στα δικαστήρια» τονίζει η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει ότι «η ξεφτίλα της κυβέρνησης που προστατεύει τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, και χτυπάει απεργούς, δένει με χειροπέδες τραυματίες μέσα στο νοσοκομείο, δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν δεχόμαστε οι συνάδελφοι μας να σέρνονται στα δικαστήρια επειδή αρνήθηκαν να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών. Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες, να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες συγκέντρωσης συμπαράστασης υπήρχε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη αλλά και έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα.

Ανακοινώσεις καταδίκης από ΠΑΜΕ, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ

Τα χθεσινά γεγονότα καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε το ΚΚΕ, η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και η οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ). Παράλληλα ζήτησαν να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες και να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους.

Σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δηλώνει: «Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες, και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατ. Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟικοί, όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά, έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ έκανε λόγο για «απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο με στρατιωτικό εξοπλισμό και με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.»


Ανακοινώσεις καταδίκης από ΕΛΜΕ και Συλλόγους εκπαιδευτικών

«Την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της  Θεσσαλονίκης» καταγγέλλει το Δ.Σ. της Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, σημειώνοντας ότι «αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το  λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη».

Παράλληλα καταδίκασε την μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις με «ανυπόστατες ψεύτικες κατηγορίες». Ενώ, ξεκαθάρισε ότι «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να χτυπήσουν απεργούς και να υπάρχουν συλλήψεις, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές, στον σημερινό και αυριανό πρέσβη των ΗΠΑ, στην υφυπουργό Εξωτερικών Β. Νούλαντ».

Από την πλευρά του το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στο ίδιο πνεύμα μιλάει για ασυδοσία: «Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας προφανώς πως δεν τους βλέπει κανείς και μπορούν να είναι ασύδοτοι».

Από την πλευρά της η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνει: «Το «έγκλημα» τους είναι πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Ενοχλήθηκε η κυβέρνηση και αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργάτες, γιατί  ο λαός δεν θέλει η χώρα του να εμπλακεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Δεν θα τους περάσει! Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους
».

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  «Ο Σωκράτης» στηλιτεύοντας τα χθεσινά γεγονότα αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Οι ΝΑΤΟικοί, όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά, έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή να προσάγονται, επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους».
 

ΕΣΗΕΜΘ: Αποδοκιμάζει την απρόκλητη προσαγωγή και κράτηση δημοσιογράφου

«Οι αστυνομικοί που προπηλάκισαν, απείλησαν και προσήγαγαν τον συνάδελφο, κρατώντας τον κατόπιν επί 4 ώρες αδικαιολόγητα, παραβίασαν τη βασική υποχρέωσή τους να διευκολύνουν τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύουν, ενώ πρόσθεσαν ένα ακόμη επεισόδιο στη σειρά κρουσμάτων παρεμπόδισης της Ενημέρωσης από τις αστυνομικές αρχές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ αποδοκιμάζοντας την απρόκλητη προσαγωγή του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη, Δημήτρη Μαβίδη.

Καλλιτέχνες και επιστήμονες καταδικάζουν την βίαιη επίθεση της αστυνομίας

Ταυτόχρονα το γεγονός καταδικάζουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ανάμεσά τους ο Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Ραπτάκης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Χρήστος Κολοβός Μαέστρος, Διονύσης Τσακνής Τραγουδοποιός, όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές