dimosiografos prosagogi thessaloniki
Αναίτια και απρόκλητη προσαγωγή του δημοσιογράφου από την αστυνομία καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων

Σε αναίτια και απρόκλητη προσαγωγή του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Δημήτρη Μαβίδη, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, βίντεο ντουκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την προσαγωγή του δημοσιογράφου.

Στην ανακοίνωση των σωματείων αναφέρεται:

«Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους απεργούς, που στο πλαίσιο της σημερινής μαζικής κινητοποίησής τους, κατέληξαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία εις βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρίσκεται στο νοσοκομείο, τις προσαγωγές εννιά συναδέλφων μας και δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, που κρατούνται αυτή τη στιγμή.

Στο βίντεο που αποστέλλουμε, φαίνεται ξεκάθαρα ο απρόκλητος χαρακτήρας και η αγριότητα της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε εργαζόμενους έξω από το λιμάνι.

Το "έγκλημα" τους είναι πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Αυτό είναι που πονάει την κυβέρνηση, γι’ αυτό αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργάτες. Το ότι ο λαός δεν θέλει η χώρα του να χωθεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Όλοι στις 18.30, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο