Πάτρα
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πολύ κοντά η λύση του γρίφου η αστυνομία - Υποψίες γιατρών που άναψαν «φωτιές»

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα με τις αρχές να φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στη λύση του γρίφου.

Στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για την υπόθεση δείχνει να έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα, όχι για σύλληψη αλλά για κατάθεση και κλήση για να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει ήδη από την έρευνα.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά εξέπνευσαν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, καθώς και τις αντιφάσεις στις οποίες μπορεί να έχουν πέσει οι ίδιοι, ή άτομα του στενού οικογενιακού τους περιβάλλοντος.

Η μητέρα επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός

«Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιους ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας», δήλωσε στο Mega o αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

«Η μητέρα δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο των παιδιών», πρόσθεσε.

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.

«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα από τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές. Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των θανάτων των 3 κοριτσιών. Αυτό το οποίο μου μετέφερε η μητέρα είναι ότι δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο του ενός ή των τριών παιδιών. Το δημοσίευμα ότι η Τζωρτζίνα κατάπιε αποτσίγαρα ήταν ψευδές και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο», είπε ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος.

Η αποκάλυψη για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Νέα διάσταση στην υπόθεση έδωσε το γεγονός ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε το 9χρονο κορίτσι, είχαν απευθυνθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, είχαν απευθυνθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και ενημέρωσαν πως κάτι περίεργο συνέβαινε.

«Οι γιατροί απευθύνθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού υπογραμμίζοντας πως έχουν κάποιες υποψίες για την υπόθεση. Τους καθοδηγήσαμε να απευθυνθούν στην εισαγγελία για το συγκεκριμένο θέμα» επιβεβαίωσε η ψυχολόγος του ιδρύματος Μαίρη Μαρκάτη.

Η επικοινωνία των γιατρών με το «Χαμόγελο του Παιδιού» έγινε τον Απρίλιο του 2021, δήλωσε η ψυχολόγος.

Γρηγόρης Λέων: Εξωγενείς παράγοντες στις υποθέσεις θανάτου

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, οι αναρτήσεις και οι αναφορές του οποίου στην εν λόγω υπόθεση προκαλούν αίσθηση, είπε σχετικά με τις αναφορές από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τις υποψίες από γιατρούς, ότι «προφανώς οι γιατροί εκτιμούν, με όσα βλέπουν, πως υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που σχετίζονται με τις υποθέσεις θανάτου».

Ο Γρηγόρης Λέων υπογράμμισε πως η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά είναι «η ίδια η μάνα, που μέσα στην αγωνία της, περιγράφει ακριβώς τι αντιμετωπίζει το παιδί της. Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή ενημέρωσης για όσα έγιναν στο νοσοκομείο. Η μητέρα έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και μιλήσει αρκετά για αυτό, πριν να προσλάβει δικηγόρο. Πρέπει αυτά να περιληφθούν στην δικογραφία».

«Πρέπει να υπάρξει απομαγνητοφώνηση όλων αυτών. Μιλάει για κάμερες και άλλα στοιχεία, μιλάει για την στιγμή του θανάτου, δεν υπάρχει καλύτερη πηγή από την ίδια την μάνα», είπε ο ιατροδικαστής, αναφερόμενος στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη κατά όλων όσοι αφήνουν αιχμές πως μπορεί να ευθύνεται για τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα