Αντίστροφη μέτρηση για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα - «Τι κακό έκανα;» δηλώνει η Πισπιρίγκου
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, - Πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η εξιχνίαση της υπόθεσης αναφορικά με το μυστηριώδη θάνατο των τριών παιδιά στην Πάτρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για εντάλματα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα της Τζωρτζίνας, της Ίριδας και της Μαλένας αναφέρθηκε στα σενάρια που διακινούνται όλο αυτό το καιρό για την υπόθεση: 

«Δεν είμαι στα όριά μου. Είμαι ήδη…πολύ εκτός ορίων» είπε και προσέθεσε: «Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν…πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν…;».

Ο δημοσιογράφος της είπε: «Αν είχες μια κάμερα μπροστά σου, σε όλους αυτούς, δημοσιογράφους, αναλυτές, επιστήμονες, αλλά κυρίως στον απλό κόσμο, που σε θεωρούν ένοχη ή έμμεσα σε δείχνουν με το δάχτυλο ως παιδοκτόνο, τι θα έλεγες;».

Η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου:

«Θα έλεγα…σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό, των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει κι άλλο κακό. Θα μου κάνετε κι άλλο, κι άλλο κακό και μετά…πού θ΄απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν μ΄έχει ζήσει».

Αποκαλύψεις

Για το γρίφο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. 

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, σημείωσε πως «στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά εκεί είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό... Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της. Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά τη στιγμή του θανάτου σχεδόν του κάθε παιδιού».

«Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια». Ωστόσο, οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει». 

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει κάποια συγκεκριμένα στάδια... Ιατροδικαστικά και σε συνδυασμό με αυτά που φαίνεται να περιγράφει η μητέρα είναι βέβαιο ότι θα βγουν ασφαλέστατα συμπεράσματα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν ο μηχανισμός θανάτου και ποια είναι φυσικά η αιτία. Αν μιλάμε για τη Τζωρτζίνα, σε αυτό το παιδί είχαμε εγκεφαλοπάθεια. Το πρώτο όργανο που πλήττεται εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος. Η τετραπληγία μπορεί να προκύψει ακόμα και αν έχει στερηθεί μερικά λεπτά οξυγόνο ένας άνθρωπος», ανέφερε σχετικά με την 9χρονη.

«Μας βοήθησε πάρα πολύ η μητέρα με όλες τις περιγραφές»

«Αναμένω τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης, τα δύο πρώτα περιστατικά έχουν δημοσιευθεί. Μας βοήθησε πολύ η οικογένεια που εξέδωσε δελτίο Τύπου με τις αιτίες θανάτου και τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα, δημοσιεύθηκαν όλες οι εκθέσεις και η πρώτη και η δεύτερη πλήρως, άρα εκεί είχαμε μια σαφή εικόνα. Μας βοήθησε πάρα πολύ η μητέρα με όλες τις περιγραφές» επανέλαβε ο κ. Λέων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα