koronoios paidi
INTIME /ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσησης ο κατάλληλος χρόνος επανεξέτασης – Τι κάνουμε στην περίπτωση του long Covid

Διευκρινίσεις σχετικά με το χρονικό διάστημα στο οποίο όσοι ασθένησαν με κορονοϊο θα πρέπει να επανεξεταστούν έδωσε η καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Αντωνιάδου κατά την εκδήλωση για την ενημέρωση σχετικά με την covid-19 που πραγματοποίησε τη Δευτέρα (21/03) η ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

6 εβδομάδες μετά τη νόσηση για τους βαριά νοσούντες

Σύμφωνα με την κυρία Αντωνιάδου όσοι έχουν περάσει κορονοϊό και νόσησαν σοβαρά νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο θα πρέπει να ξεκινούν τις διαδικασίες επανεξέτασης το αργότερο έξι εβδομάδες μετά τη νόσησή τους.

Έως 3 μήνες μετά την ήπια νόσηση

Αντίθετα όσοι νόσησαν ήπια στο σπίτι τους η ίδια διαδικασία σύμφωνα με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ θα πρέπει να ξεκινά το αργότερο τρεις μήνες μετά τη νόσηση με κορονοϊό.

Τι γίνεται με τον long Covid

Παράλληλα στην εκδήλωση τονίστηκε πως όποιος έχει νοσήσει με κορονοϊό και εξακολουθεί να έχει συμπτώματα τέσσερις εβδομάδες μετά ή επανεμφανίζει συμπτώματα που είχαν υποχωρήσει ή εμφανίζει νέα συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό κέντρο και δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνος του φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κυρία Αντωνιάδου τόνισε ότι ο έλεγχος της κατάστασης των ασθενών που έχουν περάσει κορονοϊό θα πρέπει να γίνεται στα ειδικά ιατρεία long Covid που έχουν αναπτυχθεί σε αρκετά νοσοκομεία. «Η εμπειρία μας από το Αττικόν είναι ότι ένας στους δύο ασθενείς με σοβαρή covid, τρεις μήνες μετά τη νόσηση εξακολουθεί να έχει συμπτώματα. Το 20% δεν έχει επιστρέψει στην εργασία του λόγω των συμπτωμάτων» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αντωνιάδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεξικο
Πώς οι γιορτές πήραν τα ονόματά τους: Η ετυμολογία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Ο Γ. Μπαμπινιώτης εξηγεί την προέλευση των ονομάτων, από τον Χριστό μέχρι τον Άγιο Βασίλειο
Πώς οι γιορτές πήραν τα ονόματά τους: Η ετυμολογία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς