koronoios paidi
INTIME /ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσησης ο κατάλληλος χρόνος επανεξέτασης – Τι κάνουμε στην περίπτωση του long Covid

Διευκρινίσεις σχετικά με το χρονικό διάστημα στο οποίο όσοι ασθένησαν με κορονοϊο θα πρέπει να επανεξεταστούν έδωσε η καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Αντωνιάδου κατά την εκδήλωση για την ενημέρωση σχετικά με την covid-19 που πραγματοποίησε τη Δευτέρα (21/03) η ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

6 εβδομάδες μετά τη νόσηση για τους βαριά νοσούντες

Σύμφωνα με την κυρία Αντωνιάδου όσοι έχουν περάσει κορονοϊό και νόσησαν σοβαρά νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο θα πρέπει να ξεκινούν τις διαδικασίες επανεξέτασης το αργότερο έξι εβδομάδες μετά τη νόσησή τους.

Έως 3 μήνες μετά την ήπια νόσηση

Αντίθετα όσοι νόσησαν ήπια στο σπίτι τους η ίδια διαδικασία σύμφωνα με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ θα πρέπει να ξεκινά το αργότερο τρεις μήνες μετά τη νόσηση με κορονοϊό.

Τι γίνεται με τον long Covid

Παράλληλα στην εκδήλωση τονίστηκε πως όποιος έχει νοσήσει με κορονοϊό και εξακολουθεί να έχει συμπτώματα τέσσερις εβδομάδες μετά ή επανεμφανίζει συμπτώματα που είχαν υποχωρήσει ή εμφανίζει νέα συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό κέντρο και δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνος του φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κυρία Αντωνιάδου τόνισε ότι ο έλεγχος της κατάστασης των ασθενών που έχουν περάσει κορονοϊό θα πρέπει να γίνεται στα ειδικά ιατρεία long Covid που έχουν αναπτυχθεί σε αρκετά νοσοκομεία. «Η εμπειρία μας από το Αττικόν είναι ότι ένας στους δύο ασθενείς με σοβαρή covid, τρεις μήνες μετά τη νόσηση εξακολουθεί να έχει συμπτώματα. Το 20% δεν έχει επιστρέψει στην εργασία του λόγω των συμπτωμάτων» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αντωνιάδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

exetaseis
"Ανάτυπο"-"αντίτυπο", "απόμαχος"-"παλαίμαχος" κλπ : Τα πιο συχνά λάθη στις ομόρριζες λέξεις
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε λάθη όταν μιλάμε για λέξεις που μοιάζουν φωνολογικά, μορφολογικά ή σημασιολογικά μεταξύ τους,
"Ανάτυπο"-"αντίτυπο", "απόμαχος"-"παλαίμαχος" κλπ : Τα πιο συχνά λάθη στις ομόρριζες λέξεις