aeroplanoforo trouman
ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ / INTIME NEWS
Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου Τρούμαν εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά όπου διέμενε μαθήτρια με την οικογένειά της, σύμφωνα με καταγγελία του ΚΚΕ

Αμερικανοί ναύτες, μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν που βρίσκεται στη ναυτική βάση της Σούδας εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά, την Κυριακή το βράδυ, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της.

Το συμβάν συνέβη σε ξενοδοχείο στην παλιά πόλη των Χανίων, όταν, σύμφωνα με καταγγελία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, οι ναύτες αρχικά εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και μετέπειτα στο δωμάτιο, όπου ήταν εκείνη την ώρα μόνο του το μικρό κορίτσι, το οποίο, όπως είναι φυσικό, φοβήθηκε και κλειδώθηκε στο μπάνιο.

Οι ΝΑΤΟϊκοί ισχυρίζονταν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και... μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο.

Η καταγγελία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ:

«Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει την εισβολή και επίθεση αμερικανοΝΑΤΟϊκών, μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, χθες το βράδυ, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, τραμπούκικων και επικυρίαρχων συμπεριφορών, στην πόλη μας, από ΝΑΤΟϊκά πληρώματα που έρχονται τάχα για αναψυχή, την ίδια στιγμή που προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις απανταχού στον πλανήτη και στη συγκεκριμένη περίοδο μπροστά στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αυτή είναι η "ασφάλεια" και η "προστασία" που παρέχει στον χανιώτικο λαό η πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και η παροχή διευκολύνσεων μέσω της  βάσης της Σούδας! Έχουν ακέραιη την ευθύνη τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες, αλλά και το σύνολο των αστικών κομμάτων, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση και την πόλη μας σε κέντρο διερχομένων, απαιτώντας την ανοχή μας, στο όνομα των ματωμένων δολαρίων.

Καλούμε τον χανιώτικο λαό να καταδικάσει το γεγονός της επίθεσης σε έφηβη μαθήτρια και να φωνάξει "Ως εδώ!". Καμία ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσει η βάση της Σούδας!»

Καλεί το χανιώτικο λαό να καταδικάσει το γεγονός της επίθεσης σε έφηβη μαθήτρια και να φωνάξει: «Ως εδώ!». Καμία ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσει η βάση της Σούδας!»

Την εισβολή και την επίθεση καταγγέλλει και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Σε κάλεσμά της σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στα δικαστήρια της πόλης, η Επιτροπή απαιτεί να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟικοί που ευθύνονται για την τρομοκράτηση της 14χρονης.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το παραπάνω είναι ένα ακόμα περιστατικό που προστίθεται στα δεκάδες περιστατικά που έχουν ζήσει τα Χανιά με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η "προστασία" που οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες εξασφαλίζουν στον τόπο μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ που μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Πόλη μας τόσο σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, όσο και σε μαγνήτη κινδύνων. Αυτή είναι η "αναβάθμιση" του στρατιωτικού τουρισμού, που θέλουν για τα Χανιά!», τονίζει ακόμα και απαιτεί να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας