Καιρός: Νέο δελτίο του ESTOFEX για ισχυρές καταιγίδες στην Ευρώπη – Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Κοινωνία 0

Απάτες με «μαϊμού» τράπεζες: «Φτερά» κάνουν τα χρήματα σε 20 λεπτά

hlektroniki apati kyvernoepithesi
Sora Shimazaki /Pexels
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πώς θα προστατευτείτε - Αύξηση έως και 80% στις κυβερνοαπάτες

«Φτερά» κάνουν τα χρήματα που έχουν πολίτες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς καθώς όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πέφτουν θύματα απάτης μέσω της αποστολής email

Την αύξηση των κυβερνοαπατών κατά την περίοδο της καραντίνας τόνισε μιλώντας στην στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του CSI INSTITUTE. 

Όπως τόνισε: «Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στο διάστημα της πανδημίας με αύξηση έως και 80%. Εκτός από το email υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που μπορεί να μας εξαπατήσει κάποιος» είπε.

Η κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις συναλλαγές τους. «Η ατομική ευθύνη και η εκπαίδευση είναι τεράστιο ζήτημα. Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορεί το όνομα να φαίνεται αληθοφανές αλλά στην ηλεκτρονική διεύθυνση μπορεί να υπάρχουν αλλοιώσεις και να σας βάλουν σε υποψίες. Αυτό που πρέπει να πονηρέψει τον κόσμο είναι ότι η τράπεζα δεν θα ζητήσει ποτέ στοιχεία, δε θα επικοινωνήσει έτσι» ανέφερε.

Χρειάζεται προσοχή αλλά όχι αποχή από το διαδίκτυο

Ωστόσο, η ίδια επισήμανε πως δε θα πρέπει να αποθαρρυνθεί ο κόσμος από τη χρήση του διαδικτύου, απλά όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Το CSI INSTITUTE έχει ζητήσει από τις τράπεζες να εφαρμόζουν χρονοκαθυστέρηση στις συναλλαγές έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ελέγχουν την δραστηριότητά τους. «Η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται συνήθως μέσα σε 20 λεπτά» λέει χαρακτηριστικά.

Μεγάλο είναι το ζήτημα στο πώς προμηθεύονται οι απατεώνες τα προσωπικά μας στοιχεία. «Να καταλάβει ο κόσμος ότι στις υπηρεσίες και στις εφαρμογές που δεν έχω πληρώσει για την υπηρεσία, είμαι εγώ το προϊόν, έχω δώσει προσωπικά δεδομένα τα οποία μετά μπορεί να διαρρεύσουν» τόνισε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία