korkoneas
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Πίσω στη φυλακή ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας - Αναιρέθηκε η απόφαση που αναγνώριζε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

Στη φυλακή επιστρέφει ο δολοφόνος του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΕπαμεινώνδας Κορκονέας, με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, και έτσι αναιρέθηκε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα την ελαφρυντική περίσταση του από το άρθρο 84 παρ 2α του ΠΚ «σύννομου βίου».

Συνακόλουθα αναιρέθηκε η απόφαση και ως προς το κεφάλαιο της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

Αναμένεται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας να συλληφθεί εκ νέου και 2,5 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του να οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Το ελαφρυντικό αναγνώρισε, με «σκανδαλώδη διαδικασία», το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκιση Κορκονέα, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και προσθέτουν:

«Το πόσο προκλητικά ευμενής ήταν η απόφαση αποδείχθηκε περίτρανα από το γεγονός ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, δηλαδή, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου».

«Σε μία υπόθεση που εδώ και 13 χρόνια συγκρούονται από τη μία πλευρά η κοινωνική απαίτηση δικαιοσύνης και από την άλλη οι σκοτεινοί μηχανισμοί συγκάλυψης και επιβράβευσης του εγκλήματος με θύμα ένα αθώο παιδί, τον Αλέξανδρο, εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την μνήμη του Αλέξανδρου, την οικογένειά του, τη μητέρα και την αδελφή του, και να διεκδικούμε μέχρι τέλους πραγματική Δικαιοσύνη με πραγματική τιμωρία του εγκλήματος. Να μην έχουμε άλλη μία απόφαση επιβράβευσης αστυνομικής βίας που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδι μαθητης
Καταδίκη σε νηπιαγωγό που «έπνιξε» βρέφος - Το τύλιξε σε υπνόσακο και το κάλυψε με κουβέρτα
Η 23χρονη υπάλληλος βρεφονηπιακού σταθμού, Κίμπερλι Κούκσον, κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια και καταδικάστηκε σε κάθειρξη τριών...
Καταδίκη σε νηπιαγωγό που «έπνιξε» βρέφος - Το τύλιξε σε υπνόσακο και το κάλυψε με κουβέρτα
δημογραφικο
Δημογραφική «ασφυξία» στην Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2026
Η σταθερή υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων λαμβάνει πλέον διαστάσεις κρίσης, πλήττοντας με ιδιαίτερη σφοδρότητα την ελληνική περιφέρεια
Δημογραφική «ασφυξία» στην Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2026
χοτζογλου
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν επιχείρηση «βιομηχανίας διώξεων» από το Υπουργείο Παιδείας
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών