Μαθητές κατά του πολέμου στην Ουκρανία
O Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας

Την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας, εκφράζει ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως το «ποτέ πια πόλεμος» είναι βασικό διακύβευμα.

Τονίζεται πως πρέπει να καλλιεργείται με συστηματικό τρόπο η ειρήνη στους θεσμούς της αγωγής, καθώς είναι το πρώτο στοιχείο που διασφαλίζει την ζωή και καλεί στην υποστήριξη της UNESCO, που χρησιμοποιεί την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό για να ενημερώσει, να εμπνεύσει και να εμπλέξει τους ανθρώπους παντού για να προωθήσει την κατανόηση και τον σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για τον πλανήτη μας.

«Να προαγάγουμε τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό εθνών και πολιτισμών. Γιατί κοινές είναι οι ρίζες του «ανθρώπινου γένους» και κοινό το μέλλον του», αναφέρεται στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας, που δέχεται αναιτιολόγητα πολεμική επίθεση από την ηγεσία της Ρωσίας. Αγωνιζόμαστε κατά του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού. Το «ποτέ πια πόλεμος» είναι βασικό διακύβευμά μας.   

Είναι ώρα επιτακτική να μιλήσουμε συστηματικά για το πρώτιστο αγαθό της ειρήνης. Έχει αποδειχτεί – σήμερα στην Ευρώπη και καθημερινά σε διάφορα μέρη του Κόσμου - ότι η ειρήνη δεν είναι δεδομένη. Γι’ αυτό οφείλουμε να καλλιεργούμε με συστηματικό τρόπο και διαρκώς την ειρήνη στους θεσμούς της αγωγής, γιατί ειρήνη είναι το πρώτο στοιχείο που διασφαλίζει την ίδια τη ζωή.

Να συζητήσουμε και να υποστηρίξουμε το βασικό και επίκαιρο πρόταγμα της UNESCO. 

«Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη. 

Η UNESCO χρησιμοποιεί την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό για να ενημερώσει, να εμπνεύσει και να εμπλέξει τους ανθρώπους παντού για να προωθήσει την κατανόηση και τον σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για τον πλανήτη μας».

Να προαγάγουμε τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό εθνών και πολιτισμών. Γιατί κοινές είναι οι ρίζες του «ανθρώπινου γένους» και κοινό το μέλλον του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο