ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΥΞ ΛΑΞ
Αποκαλύψεις-σοκ για το μέλος της πασίγνωστης μπάντας: Έβαζε παιδικά στην 6χρονη και την κακοποιούσε

Ένας εφιάλτης που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια.

Ο μακροχρόνιος αγώνας μιας οικογένειας για την παραδειγματική τιμωρία  ενός ανθρώπου που προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις με το ανήλικο και ανυπεράσπιστο παιδί τους, με στόχο όχι μόνον την ηθική δικαίωση αλλά και την προστασία άλλων παιδιών από αντίστοιχες οδυνηρές εμπειρίες.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της σοκαριστικής ιστορίας που είδε χθες Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή έναν μουσικό της ελληνικής ροκ σκηνής, κοντά στα 70 σήμερα, τον ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο, γνωστό από την συνεργασία του κατά το παρελθόν με τους Πυξ Λαξ, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ενώ η εκδίκαση στο Εφετείο θα γίνει στις 11 Απριλίου.

pyx_lax_giorgos_giannopoylos_1.jpg

Το χρονικό του εφιάλτη

Όλα συνέβησαν σε οικισμό της Αττικής όπου η οικογένεια του 6,5 ετών κοριτσιού είχε εξοχική κατοικία, γειτονική με αυτή του μουσικού. Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, ο κατηγορούμενος είχε πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά, ενώ έπαιζε μαζί τους και τα απασχολούσε διαρκώς.

Έτσι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αφήνουν και την κόρη του να παίζει στην αυλή του. Μια μέρα ωστόσο διαπίστωσαν πως ένα ζευγάρι απαγόρευσε στο παιδί τους να παίζει εκεί, δημιουργώντας τους προβληματισμό. Πλησίασαν έτσι τη μικρή και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σοκαριστική αποκάλυψη.

Η μικρή φέρεται να τους εκμυστηρεύτηκε ότι κάθε φορά που πήγαινε σπίτι του, της έβαζε παιδικές ταινίες και βίντεο κλιπ, ενώ όσο αυτή παρακολουθούσε την άγγιζε σε ευαίσθητα σημεία.

pyx_lax_giorgos_giannopoylos.jpg

Οι γονείς απευθύνθηκαν έτσι στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου η ανήλικη κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου, στο τέλος του 2013.

Η υπόθεση οδηγείται στον εισαγγελέα ο οποίος προτείνει την παραπομπή του μουσικού. Ακολουθεί, τον Μάρτιο του 2017, ένα απαλλακτικό βούλευμα λόγω ανεπαρκών ενδείξεων αλλά μετά την καίρια παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών, τον Αύγουστο του 2017, παραπέμπεται σε δίκη, η οποία πραγματοποιείται τον Απρίλιο του 2019, και καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Εκείνος ασκεί έφεση και αφήνεται τελικά ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει δύο φορές το μήνα.

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης.

Μιλώντας στο OPEN, ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην αρχική καταδίκη του μουσικού, σημειώνοντας πως «δεν έχει σημασία η αναγνωρισιμότητα ή μη του δράστη, αλλά είναι μια σημειολογικά φορτισμένη δίκη γιατί επιτέλους έχει ωριμάσει η συνθήκη στην Ελλάδα γι' αυτό το αδίκημα που είναι από τα πλέον σοβαρά με σκοτεινό αριθμό».

«Έχει φτάσει η ώρα ώστε οι γονείς να ακούν τα παιδιά τους -που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση- και όταν όλα γίνουν σωστά, τότε η αξιοπιστία του παιδιού που είναι πληγωμένο και που φέρνει το τραύμα για πολλά χρόνια είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι να ενθαρρυνθούν, να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν και να απευθυνθούν σωστά απέναντι στις Αρχές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, δε, στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα, διευκρίνισε ότι ο κατηγορούμενος είχε τον τρόπο του, είτε με την αναγνωρισιμότητά του, ή κάπως αλλιώς, για να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού και της οικογένειάς του, ενώ ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης για περίπου 1,5 χρόνο.

 

pyx_lax.jpg

Πυξ Λαξ: Η επίσημη ανακοίνωση του γκρουπ για την υπόθεση του παιδόφιλου πρώην ντράμερ τους – «Έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια»

Με ανάρτησή τους στα social media, ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας διαχώρισαν τη θέση τους από τον εν λόγω μουσικό και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο θύμα.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας.

Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη.

Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν.

Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σε αυτή την οικογένεια και σε αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Πυξ Λαξ όπως Ράδιο Αρβύλα: Δεν πείθουν ότι δεν ήξεραν τίποτα για τον παιδόφιλο ντράμερ τους

Η αντίδραση στην εν λόγω ανακοίνωση ήταν έντονη από τους χρήστες στα social media, καθώς δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από συναυλία που ο μουσικός έπαιζε με τους Πυξ Λαξ το 2018 (ενώ στην ανακοίνωση αναφερόταν πως είχαν να συνεργαστούν από το 2011). Παράλληλα οργή προκάλεσε η φράση, που ήταν και η κατακλείδα της ανάρτησης, όπου αναφερόταν: «Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Η ατάκα «αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο και αποτρόπαιο» προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με τον συγγραφέα της ανακοίνωσης να σπεύδει να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να διορθώνει την ανάρτηση αλλάζοντας την επίμαχη φράση σε: «Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται
Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται