girokomeio xania
Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά - Τι αναφέρει η δικογραφία

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του Γηροκομείου στα Χανιά Κρήτης και την υπόθεση που αφορά τις 30 ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων.

Ανάμεσα στους επτά που συνελήφθησαν περιλαμβάνονται η ιδιοκτήτρια της δομής, δύο γιατροί και μια νοσοκόμα. Όλοι, κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά 30 θανάτους ηλικιωμένους που από το 2009 έως το 2020 και 8 απόπειρες. 

Πρόσθετα, από τους υπόλοιπους 30 κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνονται δύο συμβολαιογράφοι και δύο μεσίτες που εμπλέκονται σε απάτες που έγιναν με αγοραπωλησίες ακινήτων ηλικιωμένων σε Καστέλι Κισάμου και Χανιά και αφορά στην απάτη των 120.00 ευρώ, καθώς επίσης 12 υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που δεν ήλεγχαν ως όφειλαν την συγκεκριμένη δομή.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις ήρθαν στο φως τον Απρίλιο του 2021, όταν έγιναν καταγγελίες πρώην εργαζομένων στη δομή για βασανιστήρια και κακομεταχείριση.

Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, κατά συρροή και δια παραλείψεως.

Οι έρευνες αφορούν χρονική περίοδο από το 2009 ως το 2020 και επικεντρώθηκαν σε 30 θανάτους τρόφιμων, ενώ στη δικογραφία αναφέρονται και 8 απόπειρες θανάτωσης.

Τι αναφέρει η δικογραφία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news24.gr, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι υπεύθυνοι της δομής δαπανούσαν μόλις 0.55 λεπτά την ημέρα για την «σίτιση» και την «φροντίδα» των ηλικιωμένων και το modus operandi που ακολουθούσαν βασιζόταν στην μεγάλη λίστα αναμονής που είχαν και έτσι ουσιαστικά «ξεπάστρευαν» σύντομα τους τροφίμους για να ακολουθήσουν οι επόμενοι και να συνεχιστεί η ροή του χρήματος.

Τους υποσίτιζαν, τους έδιναν επίτηδες χαλασμένες και επικίνδυνες προς κατανάλωση τροφές, τους έδιναν βαριά ηρεμιστικά με μη επαρκώς δικαιολογημένες ιατρικές πράξεις και τους έδεναν με ζώνες, δεν τους έπλεναν, δεν τους άλλαζαν συχνά τα σεντόνια και τα ρούχα και τους εγκατέλειπαν στις ακαθαρσίες τους και όλα αυτά οδηγούσαν στον μαρασμό τους και σύντομα στον θάνατό τους.

Αυτά προκύπτουν όλα από την σχετική έρευνα και δικογραφία που δείχνουν ότι στην πραγματικότητα αυτό το γηροκομείο λειτουργούσε σαν κρεματόριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό