κακοκαιρια ελπισ χιονια αργία
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι το έργο των συνεργείων δυσχαιρένεται λόγω της δυσκοιλίας πρόσβασης

Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στην ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ελπίς». 

Τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης από χθες λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς» παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε, από τις πρώτες ώρες πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα του ΔΕΔΔΗΕ ρίχτηκαν στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών παρά τις δυσκολίες πρόσβασης που έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση. 

Με τη βοήθεια των σωμάτων ασφαλείας, αποικούμε πρόσβαση στα σημεία που πρέπει να ενεργοποιήσουμε, με προτεραιότητα από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές προς τις αραιοκατοικημένες. 

Αναλυτικά: 

Στα νησιά έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, ενός στα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο. 

Στη Στερεά Ελλάδα, προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται στον Άγιο Κωνσταντίνο, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και 10 στην Αταλάντη. 

Στη Βόρεια Εύβοια 6 οικισμοί δεν έχουν ρεύμα και στη Νότια Εύβοια15. 

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος μέχρι το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών σε αυτές τις περιοχές θα έχει αποκατασταθεί.

Στην Αττική επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. 

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όχι στο σύνολό τους, αλλά σε γειτονιές:
•    Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι 
•    Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη 
•    Πιο εκτεταμένα προβλήματα παρατηρούνται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα: Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Καλέντζι, Γραμματικό, Βουτζά, Λαύριο, Κερατέα, Κάτω Σούλι και Μαραθώνα. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ σε αυτές τις περιοχές η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της πολύ δύσκολης π[πρόσβασης στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα.

«Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά 50% οι περιοχές περιοχών που δεν είχαν ρεύμα. Στόχος της ημέρας είναι να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, επισήμανε ότι στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για τη σχετική πρόοδο των εργασιών. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι στο Δημόσιο
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
Από την απόδοση ΑΦΜ έως την έναρξη επιχείρησης χωρίς ΔΟΥ: Ο πλήρης οδηγός της ΑΑΔΕ για τις νέες δηλώσεις Μητρώου
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
εορταστικο ωραρίο
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
Η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε αύξηση συχνοτήτων στο Μετρό 21 & 28 Δεκεμβρίου, ενόψει ανοιχτών καταστημάτων και αυξημένης κίνησης – Τροποποιήσεις στη Γραμμή 7...
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
elon_mask
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προβλέπει ένα μέλλον όπου η δουλειά θα είναι προαιρετική και η οικονομία όπως τη γνωρίζουμε παρωχημένη
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς