μαθήτρια, γυναίκα, κορίτσι, stop μπούλινγκ
Κατά το δικηγόρο υπάρχει και δεύτερη καταγγελία 15χρονης κοπέλας για βιασμό από το ίδιο άτομο.

Ένα απίστευτο μπούλινγκ, με συμπεριφορές και εκφράσεις που παραπέμπουν σε ανθρώπους του πεζοδρομίου, δέχεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, σύμφωνα με το δικηγόρο της, Φώτη Γροντά, από καθηγήτριά της αλλά και από άλλους μαθητές του σχολείου και υπό την απόλυτη ανοχή του διευθυντή, 15χρονη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού. Η αιτία είναι, κατά το δικηγόρο, ότι... δυσφημεί το σχολείο, επειδή ανέφερε ότι έπεσε θύμα βιασμού από συμμαθητή της μέσα στις τουλάτες, ο οποίος είναι μεν ένα χρόνο μεγαλύτερός της, αλλά έχασε σχολική χρονιά.

Αντί το φερόμενο ως θύμα να προστατευτεί από τους εκπαιδευτικούς, τουλάχιστον μέχρι να διαπιστωθεί, αν όντως υπήρξε βιασμός, έχει στοχοποιηθεί σε αίσχιστο βαθμό, σύμφωνα με τον κ. Γροντά, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση κάποιες μέρες να πάει στο σχολείο, να έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και να παρακολουθείται από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Μάλιστα, ο κ. Γροντάς αναφέρει ότι εκτός από την πελάτισσά του, θύμα μπούλινγκ με πανομοιότυπο τρόπο και από τους ίδιους πρωταγωνιστές έχει πέσει και μία άλλη 15χρονη, η οποία και αυτή πριν από λίγους μήνες κατήγγειλε ότι είναι θύμα βιασμού και μάλιστα από το ίδιο πρόσωπο.

Η υπόθεση έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, αφού ο κ. Γροντάς, εκτός από το εξώδικο που απέστειλε για την υπόθεση πριν από λίγο καιρό, έχει πλέον καταθέσει και μήνυση. Να σημειωθεί ότι το φερόμενο ως θύμα βιασμού – πελάτισσα του κ. Γροντά κατήγγειλε το βιασμό στην αστυνομία την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, δηλαδή 2,5 μήνες μετά την καταγγελθείσα πράξη.

Πέρα από κάθε λογική συμπεριφορές της καθηγήτριας

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Γροντάς, το περιστατικό του βιασμού φέρεται να έγινε την 1η Νοεμβρίου στις τουαλέτες του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού και τότε η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα. «Τότε ο διευθυντής του σχολείου πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της μαθήτριας και της είπε να σταματήσουν να λέγονται αυτά τα πράγματα, διότι έτσι δυσφημείται το σχολείο. Πήγα εγώ την επόμενη ημέρα στο σχολείο, για να έχω μια εικόνα και να δω, τι μπορώ να κάνω και η συγκεκριμένη καθηγήτρια άρχισε να μου επιτίθεται με φωνές, βρισιές και απειλές. Στράφηκα στο διευθυντή και μου είπε ότι μπορεί να μου μιλήσει και η καθηγήτρια, η οποία συνέχισε να μου επιτίθεται με τον ίδιο ανάρμοστο τρόπο. Της είπα ότι κι εγώ μπορώ να αρχίσω να φωνάζω και μετά από λίγο αυτό το περιστατικό έλαβε τέλος», λέει ο κ. Γροντάς.

Από τότε και μέχρι σήμερα η 15χρονη πελάτισσά του, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, δέχεται ανελλιπώς μπούλινγκ στο σχολείο από φίλους του φερόμενου βιαστή της. Μάλιστα, η κατάσταση δε βελτιώθηκε, ούτε όταν η μητέρα της κοπέλας πήρε ξανά τηλέφωνο στο σχολείο, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθεια των καθηγητών.

«Το κοριτσάκι δέχεται τη στήριξη κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου και κάποιες μέρες δεν πηγαίνει στο σχολείο, αφού δε βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Το χειρότερο όλων είναι, όμως, ότι δέχεται μπούλινγκ και από την καθηγήτρια, χωρίς να κάνει κάτι ο διευθυντής του σχολείου. Η καθηγήτρια φωνάζει, βρίζει την κοπέλα και την έχει αποβάλει από το μάθημα», λέει ο κ. Γροντάς.

«Ανοίγει τα πόδια της στους άντρες»

Πριν από λίγες μέρες η συγκεκριμένη καθηγήτρια έβγαλε τη 15χρονη από την τάξη. «Όταν η κοπέλα της είπε ότι θα πάει στο διευθυντή, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, η καθηγήτρια της είπε “ψάξε, όσο θέλεις, δε θα τον βρεις”. Μάλιστα, τη στιγμή που η κοπέλα έβγαινε από την αίθουσα, η καθηγήτρια είπε μέσα στην τάξη “αυτή ανοίγει τα πόδια της στους άντρες”. Καταθέσαμε μήνυση σε βάρος της καθηγήτριας και απευθυνθήκαμε και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Την, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ο διευθυντής κάλεσε την καθηγήτρια και μαθητές, προκειμένου να λάβει γνώση για τα γεγονότα. Όταν μπήκε στο γραφείο του ο πρώτος μαθητής, είπε ότι η καθηγήτρια πραγματικά ανέφερε αυτά τα απαράδεκτα πράγματα. Η καθηγήτρια του απάντησε ότι θα του κάνει μήνυση. Ο μαθητής ανταπάντησε “κάνε, ό,τι θέλεις, εγώ λέω αυτά που είδα και ΄’άκουσα”. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη καθηγήτρια βάλει εναντίον όλων», τονίζει ο κ. Γροντάς.

Και άλλη καταγγελία για βιασμό

Κατά το δικηγόρο υπάρχει και δεύτερη καταγγελία 15χρονης κοπέλας για βιασμό από το ίδιο άτομο, περιστατικό που φέρεται να έγινε πριν από λίγους μήνες και είναι λίγο παλαιότερο από το φερόμενο με την πελάτισσά του. «Και η άλλη κοπέλα έχει δεχτεί μπούλινγκ, με αποτέλεσμα κάποιες φορές ούτε αυτή να πηγαίνει στο σχολείο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη καθηγήτρια της είπε ότι “η μόνη καριέρα που θα κάνεις, θα είναι στη Γιαννιτσών” (σημείωση συντάκτη: στην περιοχή της Γιαννιτσών κάνουν πιάτσα εκδιδόμενες γυναίκες στη Θεσσαλονίκη). Αυτά που είπε η καθηγήτρια, τα ηχογράφησε η μαθήτρια. Πήγε στο διευθυντή, ο οποίος της απάντησε ότι “απαγορεύονται τα κινητά μέσα στην τάξη”. Αν είναι δυνατόν; Θα ζητήσουμε από τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον εισαγγελέα ανηλίκων να τεθεί η συγκεκριμένη καθηγήτρια σε διαθεσιμότητα ή να απομακρυνθεί για κάποιο χρονικό διάστημα από το σχολείο, διότι είναι επικίνδυνη για τους μαθητές», τονίζει ο κ. Γροντάς.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr

Επαναστατική έρευνα: Κάνναβη εναντίον κορονοϊού – Πώς εμποδίζεται ο πολλαπλασιασμός του ιού

Η αξέχαστη μέρα του νικητή Βασίλη με τον ΠΑΟΚ: «Όλοι σε θέλουν εδώ!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλος
Έχετε ξαναδεί δημόσιο έγγραφο για ... «Υποχρέωση σε ανάκληση λεγομένων»; Διευθυντής Π.Ε ζητά από πρόεδρο ΣΕΠΕ να ανακαλέσει δηλώσεις του με αυτό!
Ζήτησε ανάκληση για δηλώσεις επειδή «τον “συνδέουν” με κείμενα της 7χρονης δικτατορίας»
Έχετε ξαναδεί δημόσιο έγγραφο για ... «Υποχρέωση σε ανάκληση λεγομένων»; Διευθυντής Π.Ε ζητά από πρόεδρο ΣΕΠΕ να ανακαλέσει δηλώσεις του με αυτό!
afrikaniki-skoni-kriti.jpg
Καμπανάκι από τους ειδικούς για την αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την προστασία από την αφρικανική σκόνη
Καμπανάκι από τους ειδικούς για την αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας