Θεσσαλονίκη-Καταγγελία για βιασμό: «Δεν θα περάσει έτσι αυτό το έγκλημα»
«Απαιτούμε δικαιοσύνη», τονίζει η δημοσιογράφος Μ. Λούκα σε ανάρτησή της - Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του μέσω Instagram

Σωρεία αντιδράσεων έφερε η είδηση πως 24χρονη βιάστηκε από γνωστό επιχειρηματία σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου. Η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα , με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά δικαιοσύνη για τον βιασμό που υπέστη η 24χρονη και επισημαίνει πως το έγκλημα «οδεύει προς συγκάλυψη».

Η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα , έκανε μια ανάρτηση αναφορικά με την καταγγελία βιασμού και μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο δράστης παραδέχτηκε το έγκλημα στο Instagram του, όμως μετά από λίγες ώρες, η εν λόγω ανάρτηση δεν υπήρχε. 

Ο 27χρονος δράστης, γόνος επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ,μετά την καταγγελία και με ομόφωνη απόφαση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός δεύτερου ατόμου που φέρεται να είχε μισθώσει τη σουίτα.

Δείτε την ανάρτηση της Μ. Λούκα 

«Στη Θεσσαλονίκη νάρκωσαν και βίασαν ομαδικά ένα κορίτσι 24 χρονών σε γνωστό ξενοδοχείο.
Το θύμα έκανε καταγγελία στην Αστυνομία. Ωστόσο, μόνο ένας από αυτούς που υπέδειξε συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 
Ολοι συνεχίζουν ανεμπόδιστα τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, γιατί πρόκειται για επιχειρηματίες. Μάλιστα ένας εξ αυτών με ανάρτηση του στο instagram (που στη συνέχεια εξαφανίστηκε), παραδέχτηκε επί της ουσίας το γεγονός με ανατριχιαστική ρητορική.
Γενικά το ζήτημα οδεύει προς συγκάλυψη, προφανώς εξαιτίας και των ισχυρών διασυνδέσεων των προσώπων που καταγγέλλονται. Αναδείχθηκε μόνο από χρήστες/στριες στα social media, από προφίλ και σελίδες που τις τελευταίες ώρες δέχονται με τη σειρά τους επιθέσεις με σκοπό να πέσουν.
Ούτε να το διανοηθείτε πως θα περάσει έτσι αυτό το έγκλημα.
Αμέριστη αλληλεγγύη και στοργή προς το κορίτσι που βίωσε αυτή την αγριότητα και τώρα υφίσταται ταυτόχρονα απόπειρα κουκουλώματος και victim blaming. Δεν είναι μόνη.

Απαιτούμε δικαιοσύνη.»

Παραδέχτηκε τον βιασμό στο instagram

Ένας από τους φερόμενους ως δράστες και συνιδιοκτήτης του μαγαζιού της Θεσσαλονίκης, προχώρησε μέσω διαδικτύου στην παραδοχή του περιστατικού.

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη», έγραψε στο Instagram 

instagrambiasmos

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ThessToday.gr πρόκειται για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, ένας από τους οποίους διαθέτει κατάστημα το οποίο στεγάζεται σε πολύ κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης. Πρώην εργαζόμενος της επιχείρησης καταγγέλλει ότι ένας εκ των δραστών έδειχνε κατά το παρελθόν αντίστοιχες συμπεριφορές, παρενοχλώντας νεαρές εργαζόμενες, οι οποίες μάλιστα προκειμένου να τον αντιμετωπίσουν ζητούσαν από τους συντρόφους τους συνοδεία μέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους.

«Εγώ δούλευα για ένα εξτρά μεροκάματο. Έβλεπα πολλές περίεργες κινήσεις από τον συγκεκριμένο, όπως χουφτώματα και όλα τα σχετικά. Αυτό συνέβαινε με όλες τις εργαζόμενες. Ειδικά όταν ήταν μεθυσμένος γινόταν σχεδόν πάντα πιο διαχυτικός. Θυμάμαι μια κοπέλα που από φόβο ζητούσε από το αγόρι της να έρχεται συνέχεια στο μαγαζί για προστασία», τονίζει πρώην εργαζόμενος της επιχείρησης, προσθέτοντας: «όταν αναρωτήθηκα κάποια στιγμή σε έναν εκ των εργαζομένων το τι συμβαίνει και πώς ανέχεστε όλη αυτή την κατάσταση, τότε μετέφεραν τα όσα είπα στον ιδιοκτήτη και μέσα σε μια εβδομάδα δεν με κάλεσαν για δουλειά ξανά».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ένα ρεβεγιόν στη σουίτα γνωστού ξενοδοχείου που βρίσκεται στην δυτική είσοδο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη βρισκόταν με την παρέα της σε μαγαζί της παραλιακής. Όπως αναφέρουν πηγές, ένας άντρας πρότεινε στην 24χρονη και στην παρέα της να συνεχίσουν την διασκέδαση στο πάρτι που έστησαν ο ίδιος και κάποιοι επιφανείς επιχειρηματίες σε σουίτα γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου. Η 24χρονη φαίνεται πως δέχθηκε και επισκέφτηκε την σουίτα με τους φίλους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να έριξαν από την αρχή ουσίες στο ποτό της νεαρής κοπέλας που την οδήγησαν σε νάρκωση. Όταν έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο, φέρεται να άφησε τους φίλους της να φύγουν και η ίδια ζήτησε ένα δωμάτιο από το ξενοδοχείο για να κοιμηθεί, διότι δεν αισθανόταν ικανή να σταθεί στα πόδια της.

Όπως αναφέρουν στο makthes.gr οι ίδιες πηγές, οι φερόμενοι ως δράστες βρήκαν την κοπέλα στο διάδρομο του ξενοδοχείο σχεδόν σε λιπόθυμη κατάσταση. Τότε, φέρονται να την οδήγησαν στο δωμάτιο τους και να την βίασαν.

Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Γκιώνης, με το όνομα «omikrosprigipakos» στο Instagram, ο ακτιβιστής που αποκάλυψε την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, προέβη στη δημοσιοποίηση κάποιων λεπτομερειών για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα και άλλοι δημοφιλείς χρήστες του Instagram άρχισαν να αναπαράγουν το θέμα και να αναφέρουν μια σειρά από ονοματεπώνυμα επιχειρηματιών που φέρονται να ήταν στο πάρτι, όπου ξεκίνησαν όλα για την περιπέτεια που καταγγέλλει ότι έζησε η 24χρονη. Σε δημοσιεύσεις τους "φωτογραφίζουν" πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, καταγγέλλοντας ότι έχουν και άλλα ράμματα για την γούνα τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές