Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε τα 30.000 κρούσματα
Οι εκτιμήσεις των ειδικών του ΕΚΠΑ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε για το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού στα 21.657 και τόνισε ότι περίμενε μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων χθες, αλλά όχι ότι θα ξεπερνούσαν τις 21.000.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο που μετρήθηκε στα λύματα και η αύξηση αυτή κορυφώθηκε στο τριήμερο των Χριστουγέννων. 

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι αν δε ληφθούν μέτρα για να ανακόψουν τη δυναμική της πανδημίας τα κρούσματα πιθανότατα θα ξεπεράσουν τις 30.000 τις επόμενες μέρες.

Ο Ν. Θωμαΐδης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι αυτό το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον θα είναι δριμύ, αλλά σύντομο και θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα.

Σπαντιδέας: Αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες

Στη συνέχεια, μίλησε και ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, Παθολόγος – διδάκτωρ Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, ο οποίος συμφώνησε ότι θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, αν κρίνουμε από τα όσα έχουμε δει στις χώρες όπου έχει κυριαρχήσει ήδη η παραλλαγή Όμικρον.

Ο κ. Σπαντιδέας συμπλήρωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον, αν επαληθευτεί ότι δεν οδηγεί σε βαριά νόσηση, θα μπορούσε να αποτελέσει και τη λύση της πανδημίας, καθώς θα νοσήσει ο περισσότερος πληθυσμός και θα αποκτήσει φυσική ανοσία, αλλά ήρθε σε ακατάλληλη στιγμή καθώς τα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτα από τους ασθενείς με την παραλλαγή Δέλτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα