Self test: Συνεχίζεται η διάθεσή τους στα φαρμακεία
Πώς θα τα προμηθευτείτε - Πότε πρέπει να διενεργηθούν

Ξεκίνησε η διάθεση των δύο δωρεάν self test για τους πολίτες, με την πλατφόρμα να μένει ανοιχτή έως και τις 31 Δεκεμβρίου. 

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, άνοιξε η πλατφόρμα για να δοθούν σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, δύο δωρεάν self test.

Πώς θα τα προμηθευτείτε 

Κάθε πολίτης μπορεί να προμηθευτεί έως και δύο δωρεάν self test μέχρι το τέλος του έτους και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Κάθε πολίτης, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ , θα προμηθευτεί με τα τεστ, τα οποία πρέπει να κάνει ένα κατά τη διάρκεια των γιορτών και ένα μετά την Πρωτοχρονιά. 

Σκοπός του μέτρου είναι η αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού κατά την περίοδο των γιορτών και των συναθροίσεων.

«Οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανακοίνωση του νέου μέτρου και συμπλήρωσε πως «για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις». 

«Σειρά τώρα έχει η δική μας συμπεριφορά στις γιορτές. Οι χαρούμενες συγκεντρώσεις δεν πρέπει να γίνουν εστίες μετάδοσης πόνου. Άμυνά μας είναι τα τεστ και οι βασικές προφυλάξεις. Και η στάση μας σήμερα θα κρίνει και τις αποφάσεις μας αύριο. Το μήνυμα λοιπόν και φέτος είναι ότι οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μινούς_Σαφίκ
Ράπισμα στην πρόεδρο του Κολούμπια - Πρόταση δυσπιστίας για τον χειρισμό των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
Πρόταση μομφής στην πρόεδρό του επειδή κάλεσε την αστυνομία κατά των φοιτητών
Ράπισμα στην πρόεδρο του Κολούμπια - Πρόταση δυσπιστίας για τον χειρισμό των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων