Energean Kavala-mat
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας - Προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για νέες συμβάσεις που επιβάλλει η εταιρία και τις απολύσεις που σχεδιάζονται

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, με εντολή του εισαγγελέα, οι συνολικά 17 συλληφθέντες εργαζόμενοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων, που συνελήφθησαν από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ πραγματοποιούσαν κατάληψη στις χερσαίες εγκαταστάσεις των πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Έκαναν κατάληψη για τις νέες συμβάσεις και απολύσεις συναδέλφων τους

Οι 17 συλληφθέντες εργαζόμενοι (δέκα εργαζόμενοι και επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζόμενων) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, διότι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των εγκαταστάσεων διαμαρτυρόμενοι για τις νέες συμβάσεις που θέλει να συνάψει η εταιρία και τις απολύσεις που έχει προγραμματίσει.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο σε βάρος των δεκαεπτά συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, τις παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ έκανε γνωστό ότι εκπρόσωπος της εταιρίας Energean Kavala κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για έκθεση σε κίνδυνο, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα, ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταστολή σε βάρος των εργαζόμενων στα «Πετρέλαια Καβάλας».

Σύμφωνα με το 902.gr, με πρωτοβουλία του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, στην οποία ανταποκρίθηκαν ομοσπονδίες εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της ΟΕΝΓΕ, μαζί με άλλα σωματεία της Αττικής απαίτησαν να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους και να μην προχωρήσει καμία περαιτέρω δίωξη σε βάρος των εργαζόμενων.

Με την παρέμβασή τους κατήγγειλαν ως απαράδεκτη την κίνηση να οδηγούνται στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι επειδή αγωνίζονται και διεκδικούν, καθώς και το να μπαίνουν οι δυνάμεις καταστολής σε χώρους εργασίας, όπως στα «Πετρέλαια Καβάλας» με κίνδυνο πρόκλησης βιομηχανικού ατυχήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα