sxoleia-mathites-ekpaideusi
Menelaos Myrillas / SOOC
9.377 τα κρούσματα παιδιών ηλικίας 4 έως 18 ετών σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 9.377, αποτελώντας το 26% (4% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως για την εβδομάδα 2021-01-04 έως 2021-12-05, τα κρούσματα ήταν 10.320.

To ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2021-12-12

Δείτε το διάγραμμα:

koronoios_krousmata_paidia

Έκρηξη των κρουσμάτων σε μαθητές μετά από σχολικές εκδρομές

Αδιαφορία για την ασφάλεια και προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές έπειτα από την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών. 

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των καθηγητών, η ηγεσία του υπουργείου δεν εξέδωσε καμία οδηγία για την ασφαλή πραγματοποιήσή τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχετικό μέτρο κατά τη διάρκεια τους.

Μάλιστα αναφέρει δύο τρανταχτές περιπτώσεις σε δύο σχολείο της Γλυφάδας και του Βύρωνα: σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε μετά από σχολική εκδρομή με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Με αφορμή τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων κατά της διασποράς του ιού, σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Επιστολή γονέων σε ΥΠΑΙΘ & ΕΟΔΥ: Να επανεξεταστούν τα υγειονομικά μέτρα

Την άμεση επανεξέταση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία, ζητά με επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Παλλήνης, από το υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. 

Αναλυτικότερα, ζητούν να επανεξεταστούν τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σήμερα στα σχολεία με γνώμονα τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που επιφέρει η εφαρμογή των μέτρων στην ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών/τριών, αλλά και στο μορφωτικό επίπεδο μιας ολόκληρης γενιάς.

Μάλιστα, τονίζουν πως αγνοήθηκε η σύσταση για αραίωση τμημάτων, αίτημα πολλών ΕΛΜΕ και Συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων. Εν αντιθέσει, υπογραμμίζουν πως η συγκεκριμένη σύσταση, όχι μόνο αγνοήθηκε, αλλά διογκώθηκε. 

«Η αποτελεσματικότητα των μέτρων καταρρίπτεται εκ του αποτελέσματος και η πανδημία αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άλλο με μέτρα ατομικής ευθύνης αν δεν ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας και ιδιαιτέρως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και δεν συνδεθούν τα σχολεία με σχολιατρικές υπηρεσίες και με σχολικούς νοσηλευτές», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο