Μετάλλαξη Όμικρον - Παγώνη: «Θα αντισταθούμε με την τρίτη δόση»
Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για τη μετάλλαξη Όμικρον και τους VIP ασθενείς

Για τη σημασία της τρίτης δόσης και τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

«Ας μείνουμε στην τρίτη δόση που είναι η πιο βασική, τουλάχιστον αυτά λένε οι μελέτες ότι ενισχύεται ο οργανισμός με αντισώματα. Ακόμα και η Όμικρον αν δεν την πιάνει πλήρως το εμβόλιο, υπάρχει μεγάλο ποσοστό με τα εμβόλια να αντισταθούμε», είπε.

Η Μ. Παγώνη υποστήριξε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι με τη μετάλλαξη Όμικρον. Αν η μετάλλαξη αυτή θα σημάνει το τέλος της πανδημίας δεν είναι γνωστό ακόμα στους ειδικούς, με την Ματίνα Παγώνη να αναφέρει πως θα πρέπει να περιμένουμε.

Η Μ. Παγώνη αναφέρθηκε και στα περιστατικά πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν, με αφορμή τον εμβολιασμό ενός ηλικιωμένου 104 ετών και της 75χρονης κόρης του από τα Τρίκαλα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλήματα και κινητικά, και για να βοηθηθούν θα πρέπει να πάει ομάδα να τους βοηθήσει στο σπίτι τους. Έχει ξεκινήσει να γίνεται και θα πρέπει να γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς», είπε.

«Οι συνάδελφοι εκεί είναι μόνοι τους. Δεν έχουν δηλαδή και ένα δεύτερο συνάδελφο να πάρουν μία γνώμη, συγκριτικά με εμάς στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχει ομάδα γιατρών και μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Οι γιατροί εκεί δίνουν μεγάλο αγώνα και πρέπει να το λέμε», πρόσθεσε.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε ότι είναι θετικό ότι ο κόσμος σπεύδει να εμβολιαστεί.

«Να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την ιστορία. Δεν πρόκειται να μας χαιρετήσει ο κορονοϊός, απλά θα τον βάλουμε στην άκρη και θα προχωρήσουμε εμείς. Η τρίτη δόση πραγματικά είναι ένα οχυρό για τον οργανισμό για να αντισταθεί σε όλες τις μεταλλάξεις», τόνισε.

«Για μένα δεν υπάρχουν VIP ασθενείς»

«Θα πω δύο κουβέντες και θα το κλείσουμε εδώ, γιατί έχουμε στενοχωρηθεί πολύ με αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχουν για τους γιατρούς VIP στο κρεβάτι του πόνου. Κανείς δεν υπολογίζει εάν είσαι VIP, όλοι είναι ίδιοι για τον γιατρό» είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Η διαδικασία και μόνο για να μεταφερθεί σε ΜΕΘ είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει νοσοκομειακός γιατρός που εγώ εκπροσωπώ που να έχει άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ και να υπάρχει αριθμός μεγάλος διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Να υπάρχει αυτή η ουρά διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και να μην έχει πάρει τους ασθενείς και να μη τους βάλει σε κρεβάτι» συμπλήρωσε.

Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες για να μπει σε ΜΕΘ ένας ασθενής, σύμφωνα με την ίδια.

«Δηλώνουμε στο ΕΚΑΒ και στο ΕΚΕΠΥ το κάθε τμήμα που διασωληνώνει ασθενή του. Δηλώνει αμέσως τα στοιχεία του αρρώστου και ότι χρειάζεται κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί έχουν διασωληνωμένους. Εγώ δήλωσα τέσσερις το Σάββατο. Οι λίστες αυτές πάνε αμέσως σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα στα τμήματα ΜΕΘ ανά πάσα στιγμή. Εκεί ο γιατρός αμέσως επικοινωνεί μόλις του αδειάσει κρεβάτι με το τμήμα που έχει τους διασωληνωμένους. Ξέρετε πως έχει λυθεί το θέμα αυτό στο εξωτερικό με αυτούς που ονομάζετε VIP; Τους πάνε σε στρατιωτικά νοσοκομεία και τελείωσε η ιστορία», είπε η Μ. Παγώνη και τόνισε ότι για εκείνη δεν υπάρχουν VIP ασθενείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Πόσοι αναπληρωτές θα χρειαστούν τη νέα σχολική χρόνια ακόμη και αν γίνουν διορισμοί σε όλες τις οργανικές θέσεις
Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η παρουσίαση του patreas/pde
Πόσοι αναπληρωτές θα χρειαστούν τη νέα σχολική χρόνια ακόμη και αν γίνουν διορισμοί σε όλες τις οργανικές θέσεις