xrimata
Menelaos Myrillas / SOOC
Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος - Ποια επιδόματα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κοινωνικό μέρισμα σε περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το συνολικό ποσό των έκτακτων επιδομάτων που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 338,5 εκ. ευρώ, με τους δικαιούχους να πληρώνονται εντός του Δεκεμβρίου.

Τα επιδόματα στοχεύουν στη στήριξη συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου, καταβάλλεται:

1. Έκτακτη καταβολή μισού μηνιαίου βασικού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Το επίδομα θα καταβληθεί με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου και θα έχει κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

2. Πρόσθετη ενίσχυση 250 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Η ενίσχυση θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου και θα έχει κόστος 205 εκατ. ευρώ.

3. Πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ σε 173.000 άτομα με αναπηρία. Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ. Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου και το κόστος ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

ΟΕΝΓΕ: Εμπαιγμός τα «βοηθήματα» όταν χρωστούν εφημερίες έξι μηνών

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ μετά την εξαγγελία του επιδόματος στους υγειονομικούς. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «εμπαιγμό με "βοηθήματα", όταν ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών σε πλήθος συναδέλφων».

Την ίδια ώρα, η ΟΕΝΓΕ υπενθυμίζει ότι το περσινό βοήθημα «βγήκε "ξινό" σε πολλούς που το έλαβαν γιατί στην φορολογική εκκαθάριση φέτος πλήρωσαν τα διπλά σε παραπάνω φόρο»!

Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα: Τότε ήταν «ψίχουλα», σήμερα είναι θρίαμβος…

Έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ και γιατρούς του δημοσίου άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

O Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter παραθέτει τα ποσά που χορηγήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσά επί ΝΔ, σημειώνοντας ότι «τότε ήταν "ψίχουλα", σήμερα είναι θρίαμβος».

Άλλα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τη Δευτέρα από την Βουλή ότι ανακοινώθηκαν:

- Κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος. Στην πορεία αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε γιατί η αύξηση ξεπέρασε τις προβλέψεις. Διπλασιάσαμε την επιδότηση των τιμολογίων. Αναστείλαμε την χρέωση ρυθμίσεων κοινής ωφέλειας για επιχειρήσεις.

- Το συνολικό ποσό που διαθέτουμε για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις τιμών ενέργειας και θέρμανσης είναι 680 εκατ. ευρώ.

- Παράλληλες παρεμβάσεις λειτουργούν ανακουφιστικά απέναντι στην αύξηση τιμών γιατί αυξάνουν το εισόδημα πολιτών. Ενδεικτικά 6% ΦΠΑ στις ζωοτροφές, μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ (ΜΜΜ, καφές κ.α.) και μαζί με αυτές τις παρεμβάσεις δρομολογήθηκαν ειδικές παρεμβάσεις για νέους όπως κατάργηση τέλους κινητής τηλεφωνίας, κατάργηση εισφορών για εργασία και το πρόγραμμα «Πρώτο ένσημο» [που χρηματοδοτεί με 600 ευρώ τους νέους εργαζόμενους στην αρχή της καριέρας τους. Και βέβαια την αύξηση κατώτατου μισθού. Προανήγγειλα ότι εκτός από την προαποφασισμένη αύξηση που θα ξεκινήσει 2022 θα υπάρξει εντός έτους μια ακόμα αύξηση για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους
agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων