xrimata-xartonomisma
Alexandros Michailidis / SOOC
Τρία μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία - Πώς θα διατεθεί φέτος το κοινωνικό μέρισμα

Τρεις νέες πρωτοβουλίες προανήγγειλε χθες μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός, οι οποίες αφορούν τη στήριξη των υγειονομικών, τους χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μισός μισθός στους υγειονομικούς τον Δεκέμβρη, 250 ευρώ σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο και 250 ευρώ σε 173.000 άτομα με αναπηρία. 

Ειδικότερα, τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι τα εξής:

«Θα προσθέσω ακόμη 3 πρωτοβουλίες: Πρώτον, όπως συνέβη και το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου.

Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρω προσαυξημένο κατά 50 ευρω για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Η μεγάλη υπερπροσπάθεια στήριξης εν μέσω του κορονοιού δημιούργησε και στην Ελλάδα σημαντικά αλλά πρόσκαιρα ελλείμματα. Γι’ αυτό και οι από εδώ και στο εξής οι κινήσεις μας πρέπει να είναι σημαντικές και μετρημένες» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Έχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν. Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία». 

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι:

-Ανακοινώσαμε κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος. Στην πορεία αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε γιατί η αύξηση ξεπέρασε τις προβλέψεις. Διπλασιάσαμε την επιδότηση των τιμολογίων. Αναστείλαμε την χρέωση ρυθμίσεων κοινής ωφέλειας για επιχειρήσεις.

-Το συνολικό ποσό που διαθέτουμε για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις τιμών ενέργειας και θέρμανσης είναι 680 εκατ. ευρώ.

- Παράλληλες παρεμβάσεις λειτουργούν ανακουφιστικά απέναντι στην αύξηση τιμών γιατί αυξάνουν το εισόδημα πολιτών. Ενδεικτικά 6% ΦΠΑ στις ζωοτροφές, μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ (ΜΜΜ, καφές κ.α.) και μαζί με αυτές τις παρεμβάσεις δρομολογήθηκαν ειδικές παρεμβάσεις για νέους όπως κατάργηση τέλους κινητής τηλεφωνίας, κατάργηση εισφορών για εργασία και το πρόγραμμα «Πρώτο ένσημο» [που χρηματοδοτεί με 600 ευρώ τους νέους εργαζόμενους στην αρχή της καριέρας τους. Και βέβαια την αύξηση κατώτατου μισθού. Προανήγγειλα ότι εκτός από την προαποφασισμένη αύξηση που θα ξεκινήσει 2022 θα υπάρξει εντός έτους μια ακόμα αύξηση για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές