«Να μην θεωρούν οι νέοι ότι μπορούν να γλιτώσουν την ΜΕΘ» τόνισε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις νεαρές ηλικίες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.
Όπως δήλωσε η εντατικολόγος του Νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στο τμήμα που προσφέρει τις υπηρεσίες της, βρίσκεται στο 100%, ενώ υπογράμμισε πως όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές είναι ανεμβολίαστοι. Οι ασθενείς είναι ηλικίας 89 ετών μέχρι και 31. Μη νομίζουν οι νέοι ότι δεν μπορούν μπουν σε ΜΕΘ.
«Οι μισοί θα φύγουν από τον ιο και οι άλλοι μισοί απο υπερκόπωση»
Η Μ. Θεοδωρακοπούλου απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν όλοι. «Εμβολιαστείτε δεν θα μείνει κανένας από εμάς. Οι μισοί θα φύγουν από τον ιό και οι υπόλοιποι από υπερκόπωση », ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έκανε λόγο για τις απεριόριστες ώρες που «πολεμά» για πολλές ώρες καθημερινά τονίζοντας μάλιστα πως ο ιός είναι περισσότερο καταστροφικός σε σχέση με την αρχή της πανδημίας. «Χτυπά παντού τους ασθενείς: στο κυκλοφορικό , το αναπνευστικό και στα νεφρά», όπως είπε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom