golearn-engl_970-250
Άδειες τσέπες
Ο προϋπολογισμός, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δεν περιλαμβάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας, με βάση και τον υπάρχοντα δημοσιονομικό χώρο

Τέλος στα σενάρια της κυβέρνησης, που ήθελε να δώσει κοινωνικό μέρισμα σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βάζει σήμερα η κατάθεση του προϋπολογισμού 2022. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή δεν περιέχει καμία αναφορά για πρόσθετες οικονομικές παροχές και κοινωνικό μέρισμα.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και σχετικά με την πιθανότητα να διανεμηθεί μέρισμα στις γιορτές των Χριστουγέννων, είχε πει ότι «οι προτεραιότητες της κυβέρνησης διαμορφώνονται με βάση την ένταση και την έκταση της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών στα νοικοκυριά. Η «δίδυμη κρίση» περιορίζει τις δυνατότητες για άλλες παρεμβάσεις».

Ανέφερε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει συζήτηση με τον πρωθυπουργό στις αρχές Δεκεμβρίου με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού και εάν δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος θα οδεύσει στις προτεραιότητες το επόμενο δίμηνο.

Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2021 θα είναι στην περιοχή του 7,4% ΑΕΠ, ενώ για το 2022 το υπουργείο Οικονομικών ευθυγραμμίζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτιμά επιστροφή στην ανάπτυξη, κοντά στο 5,4% του ΑΕΠ, από 6,1% και 4,5% αντίστοιχα που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Παραμένει το διπλό το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τον Δεκέμβριο

Ωστόσο, κανονικά θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η διπλή δόση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Η παροχή αυτή, που έχει δίνεται ως «Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικού Μερίσματος» αναμένεται αν καταβληθεί στους δικαιούχους στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Θα προηγηθεί δηλαδή της τακτικής καταβολής που λαμβάνει χώρα στο τέλος κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) είναι ένα προνοιακό επίδομα, αφορολόγητο και ακατάσχετο, που δίνεται από τον ΟΠΕΚΑ κάθε μήνα σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ελαφρυντικό Κορκονέα : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει
"Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο. Πρέπει να καταγγελθεί ως ένα μέρος των μέσων με τα οποία επιδιώκεται η θεσμική επιβράβευση της...
Ελαφρυντικό Κορκονέα : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει
Ο Χ. Βαϊτσίδης δεν μπορεί να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα
Ο Χ. Βαϊτσίδης δεν μπορεί να συμμετέχει στην ΑΔΕΔΥ και τις συνδικαλιστικές διαδικασίες της ΟΛΜΕ γιατί έχει διαγραφεί από το σωματείο του - Τι...
Ο Χ. Βαϊτσίδης δεν μπορεί να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα
θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλαδα σε πολυεθνικές
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: "Βόμβα" στα ηλικιακά όρια των συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων
Νέα ανατροπή έρχεται στα προηγούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων!
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: "Βόμβα" στα ηλικιακά όρια των συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων