Άδειες τσέπες
Ο προϋπολογισμός, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δεν περιλαμβάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας, με βάση και τον υπάρχοντα δημοσιονομικό χώρο

Τέλος στα σενάρια της κυβέρνησης, που ήθελε να δώσει κοινωνικό μέρισμα σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βάζει σήμερα η κατάθεση του προϋπολογισμού 2022. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή δεν περιέχει καμία αναφορά για πρόσθετες οικονομικές παροχές και κοινωνικό μέρισμα.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και σχετικά με την πιθανότητα να διανεμηθεί μέρισμα στις γιορτές των Χριστουγέννων, είχε πει ότι «οι προτεραιότητες της κυβέρνησης διαμορφώνονται με βάση την ένταση και την έκταση της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών στα νοικοκυριά. Η «δίδυμη κρίση» περιορίζει τις δυνατότητες για άλλες παρεμβάσεις».

Ανέφερε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει συζήτηση με τον πρωθυπουργό στις αρχές Δεκεμβρίου με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού και εάν δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος θα οδεύσει στις προτεραιότητες το επόμενο δίμηνο.

Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2021 θα είναι στην περιοχή του 7,4% ΑΕΠ, ενώ για το 2022 το υπουργείο Οικονομικών ευθυγραμμίζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτιμά επιστροφή στην ανάπτυξη, κοντά στο 5,4% του ΑΕΠ, από 6,1% και 4,5% αντίστοιχα που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Παραμένει το διπλό το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τον Δεκέμβριο

Ωστόσο, κανονικά θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η διπλή δόση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Η παροχή αυτή, που έχει δίνεται ως «Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικού Μερίσματος» αναμένεται αν καταβληθεί στους δικαιούχους στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Θα προηγηθεί δηλαδή της τακτικής καταβολής που λαμβάνει χώρα στο τέλος κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) είναι ένα προνοιακό επίδομα, αφορολόγητο και ακατάσχετο, που δίνεται από τον ΟΠΕΚΑ κάθε μήνα σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα