Κορονοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων για να μειωθούν τα κρούσματα
Aυτή την εβδομάδα θα φανεί αν τα μέτρα είναι αποτελεσματικά

Αυστηροποίηση των μέτρων ζητά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα.

Ο καθηγητής εκτιμά ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής θα είναι αρκετά υψηλό όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα, άλλωστε, ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του Σαββατοκύριακου.

Όπως είπε ο κ. Θωμαϊδης «αν λειτουργήσουν τα μέτρα και αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, σε 2-3 εβδομάδες θα δούμε μία μείωση της τάξης του 20%-25%. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιτευχθεί, να υπάρξει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα Υγείας. Αλλά παρά την σταθεροποίηση, παραμένει αυξημένο το ιικό φορτίο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διάδοση στην κοινότητα».

Ο καθηγητής τόνισε ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των νέων ημερήσιων κρουσμάτων είναι γύρω στα 6.800 με τον ρυθμό να δείχνει τάση σταθεροποίησης τις τελευταίες ημέρες. Την τρέχουσα εβδομάδα θα εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λήφθηκαν πριν από 10 ημέρες. «Αν δούμε ότι σταθεροποιούνται τα κρούσματα, σημαίνει ότι υπάρχει ανάσχεση στην περαιτέρω αύξηση. Ωστόσο, αυτό είναι πάντοτε υπό την αίρεση διάφορων παραμέτρων: ότι λειτουργούν τα μέτρα στην επαρχία, ότι αυξάνεται σταδιακά η εμβολιαστική κάλυψη. Αυτό θα φανεί αυτή την εβδομάδα, είναι αρκετά κρίσιμη για το πώς θα πάει στο εξής η πανδημία», είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων, όπως για τις μεγαλύτερες ηλικίες, για τους ανεμβολίαστους, για την χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς, θα βοηθούσε να πάμε γρηγορότερα σε πτωτική τάση, όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά, όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χειμερινό σαλόνι
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
Εκτός από την απόδοση, βασικό κριτήριο είναι η ασφάλεια, καθώς ένα λάθος σημείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή ακόμη και πυρκαγιάς.
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!
Τρεις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις ενισχύουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!