koronoios
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής - «Ίσως δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 9.000 ή ακόμα και τα 10.000», ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκου Θωμαΐδη, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ενδεχομένως να ξεπεράσει σήμερα τα 8.000.

«Σήμερα θα μπορεί να ξεπεράσουμε τα 8.000 κρούσματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο ειδικός. Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτό, ανέφερε πώς η αναλογία στα νοσοκομεία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων είναι 4 προς 1 και η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι περίπου στο 89%. Εικόνα που αποτυπώνει τα αποτελέσματα των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση, ο κ. Θωμαΐδης δήλωσε πως: «υπάρχουν περιοχές που είναι σε ισχυρή δυναμική εξάπλωσης. Αυτές οι περιοχές δίνουν σταθερά πάνω από 100 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό. Αυτές οι περιοχές είναι η Βόρεια Ελλάδα, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος) και τέσσερις περιοχές στην Πελοπόννησο».

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως στην πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που φτάνει στο 60%-65%, κάτι που σημαίνει πως το ερχόμενο πενθήμερο στην Αττική μπορούν να καταγραφούν περισσότερα από 1.550 κρούσματα την ημέρα.

«Το επόμενο 15ήμερο, είναι κρίσιμο για το σύστημα υγείας και τη διασπορά της πανδημίας» είπε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, προβλέποντας για την πορεία της πανδημίας πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί λέγοντας πως ίσως δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 9.000 ή ακόμα και τα 10.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;

Εχουν περάσει 95 χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Γληνός αρθρογραφούσε πύρινα στο περιοδικό «Αναγέννηση» κι...

κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;