Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα με «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και θα έχουν μαζί τους και φορητές εκτυπωτικές συσκευές

Με τους «Στάσιμους Ελεγκτές» μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το επόμενο διάστημα και για πρώτη φορά, επιχειρεί η διοίκηση του Οργανισμού να βάλει «φρένο» στην πρακτική ορισμένων να μην επικυρώνουν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, «o ΟΑΣΘ στοχεύει στο να λειτουργεί αποτρεπτικά η παρουσία των "Στάσιμων Ελεγκτών", σε όσους δεν έχουν πρόθεση να επικυρώσουν εισιτήριο». Σημειώνεται δε, ότι οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα βρίσκονται εντός των λεωφορείων σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής, και η παρουσία τους θα είναι εμφανής, αφού θα φορούν και ειδική ενδυμασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός ξεκίνησε ήδη την εκπαίδευση - επιμόρφωση των ελεγκτών κομίστρου, παλαιών αλλά και νέων, και διοργανώνει σχετικά σεμινάρια, καθώς προγραμματίζεται συνολικότερη αναδιοργάνωση της διαδικασίας ελέγχου κομίστρου.

«Έχουμε δρομολογήσει την εκπαίδευση περίπου 80 ατόμων, ελεγκτών κομίστρου, οι οποίοι σύντομα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους, κάποιοι από αυτούς με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ως τώρα λειτουργούσαν», σημειώνει ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων του οργανισμού Χρήστος Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «έτσι, ο έλεγχος κομίστρου δεν θα γίνεται μόνο με τον γνωστό τρόπο επιβολής προστίμου, αλλά και με προληπτικό έλεγχο».

Ηλεκτρονικά τα πρόστιμα

Στο μεταξύ, επειδή η έκδοση των προστίμων θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και θα έχουν μαζί τους φορητές εκτυπωτικές συσκευές.

Στο μεταξύ, στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται, γίνεται ειδική αναφορά στον τρόπο συμπεριφοράς των οδηγών των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, «οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευγενικοί απέναντι σε όλους τους επιβάτες, τόσο αυτούς που επικυρώνουν εισιτήριο, όσο και στους παραβάτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο έλεγχος κομίστρου γίνεται πάντα με ευγένεια, ευπρέπεια, σεβασμό στον επιβάτη και χωρίς καμία διάκριση σε οποιονδήποτε», τονίζει ο τμηματάρχης ελέγχου κομίστρου ΟΑΣΘ Ηλίας Μπινόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού