geniko kratiko nikaias
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εν μέσω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού καταδεικνύει καταγγελία εκπαιδευτικού στο alfavita.gr - Ο πατέρας του νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα διασωληνωμένος, αλλά εκτός ΜΕΘ

Για τρίτη ημέρα διασωληνωμένος, όμως εκτός ΜΕΘ, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο πατέρας εκπαιδευτικού, γεγονός που καταδεικνύει την ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς και ότι πίεση δεν δέχονται μόνο τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, κόντρα σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Σε δημόσια καταγγελία του προς το alfavita.gr, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου καταφέρεται και ενάντια στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος ανέφερε πως «η νότια Ελλάδα δεν πιέζεται».

Ο εκπαιδευτικός διερωτάται μεταξύ άλλων, «πόσοι ασθενείς COVID είναι διασωληνωμένοι στην Αττική, εντός και εκτός ΜΕΘ; Πόσες διαθέσιμες ΜΕΘ COVID υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής;».

Ολόκληρη η καταγγελία του εκπαιδευτικού που απέστειλε στο alfavita.gr:

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Ιωάννου, υπηρετώ ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο Δ.Σ. Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης με Αριθμό Μητρώου.....* (το θέτω ως αποδεικτικό ταυτοποίησης) και ο πατέρας μου Χρήστος Ιωάννου (εμβολιασμένος δύο φορές - δυστυχώς πρέπει να δηλώνουμε και αυτό διευκρινιστικά για να μη δεχθούμε «επίθεση») βρίσκεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για τρίτη μέρα (από την Παρασκευή 5/11 αργά το βράδυ) στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας της Αττικής.

Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του και την ενημέρωση που παρέχει σε εμένα και την οικογένεια μου. Έχουν αιτηθεί την αναζήτηση κλίνης ΜΕΘ στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ αλλά κρεβάτι δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Το γεγονός ότι ο πατέρας μου βρίσκεται για τρίτη μέρα διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ καταδεικνύει ότι κλίνες ΜΕΘ COVID στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχουν πια ούτε στην Αττική (και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, όπως αναφέρεται στη δημόσια σφαίρα). Την ίδια στιγμή, όμως, σε συνέντευξη του το πρωί 8/11 στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ανέφερε πως "η Νότια Ελλάδα δεν πιέζεται".

Τι συμβαίνει τελικά;

Πόσοι ασθενείς COVID είναι διασωληνωμένοι στην Αττική, εντός και εκτός ΜΕΘ;

Πόσες διαθέσιμες ΜΕΘ COVID υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής;

Γιατί δεν γίνεται τώρα επίταξη των ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές (σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα) για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου;

Η Πολιτεία οφείλει να δώσει δημόσια τα στοιχεία και να ενημερώσει όχι μόνο τις οικογένειες των νοσηλευόμενων αλλά και το κοινωνικό σύνολο καθότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ιωάννου.

*Ο Αριθμός Μητρώου του εκπαιδευτικού βρίσκεται στη διάθεση του alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας