plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε πως «είμαστε προ των πυλών για τις επιτάξεις γιατρών»

«Είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη πίεση στις κλίνες Covid καθώς δίνονται και κλίνες non-Covid. Όπως ανέφερε, αμέσως βρίσκεται κρεβάτι σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ για ασθενείς που  διασωληνώνονται.

Όσον αφορά τη Νότια Ελλάδα, απέρριψε τα όσα δραματικά ακούγονται, λέγοντας πως «δεν πιέζεται» αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες. 

«Η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται στις ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού», όπως είπε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να ξεκινήσει νωρίτερα η χορήγησή του, δηλαδή πριν από τους 6 μήνες.

«Έρχεται το αντιικό χάπι»

Επίσης ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με την εταιρεία Merck για να κάνει την παραγγελία για το αντιικό χάπι κατά του κορονοϊού, ενώ το ίδιο γίνεται και για το σκεύασμα της Pfizer. Ο Θ. Πλευρης έκανε γνωστό ότι τα φάρμακα αυτά θα τα πληρώσει το κράτος, ωστόσο σημείωσε ότι δεν θα είναι ευρείας χρήσης.

Ανακοίνωσε, ότι έχει γίνει παραγγελία από τη χώρα μας για 2000 μονοκλωνικά αντισώματα και θα έχουν φτάσει προς τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

Διευκρίνισε ακόμη, ότι τα εν λόγω φάρμακα πρέπει να χορηγούνται τις πρώτες ημέρες προσβολής από τον ιό, και δεν αφορούν περιπτώσεις βαριάς νόσησης.

 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα