themistokleous
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση του εμβολίου Johnson& Johnson

Στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την 2η δόση εμβολίου της Johnson& Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο του κορονοϊού.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση, ορίζεται οι πολίτες να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με την πρώτη δόση. 

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson&Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson&Johnson και με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε μια αλλαγή στα ραντεβού που κλείνονται μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr σημειώνοντας ότι δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο θα αναγράφεται το είδος του εμβολίου που διενεργείται, από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. 

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε πως την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν υπενθυμιστικό SMS οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Πορεία των εμβολιασμών

Ξεπεράστηκαν σήμερα οι 12.795.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6.600.000 πολίτες, δηλαδή το 63% του γενικού πληθυσμού και 71,4% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 68,7% του γενικού πληθυσμού και 79,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 6.350.000 πολίτες, δηλαδή το 60,5% του γενικού πληθυσμού και 69,8% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 64,7% του γενικού πληθυσμού και 74,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, 70.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με την τρίτη δόση, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 300.000 πολίτες και άλλοι 35.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους. Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού, έχουν κάνει αίτηση μέχρι στιγμής 14.000 πολίτες και έχει γίνει ο εμβολιασμός σε 11.700 πολίτες, κυρίως από κινητές μονάδες των κέντρων υγείας.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι 224 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, όπως και 20 πολυιατρεία, και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3639 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 1358 στα ιατρεία και 2287 εμβολιασμοί κατ οίκον.

Στοιχεία για τους εμβολιασμούς

  •    Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 75,3% έχει εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 80-84, το 74,4% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 75-79, το 86,4% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 70-74, το 80,8% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 65-69, το 82,9% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, το 79,4% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 55-59, το 77,8% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 50-54, το 75,2% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 45-49, το 72,9% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 69% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 62,5% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 62,7% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 63% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 60,2% έχει ήδη εμβολιαστεί
  •    Στην ηλικιακή ομάδα 15-17 έχει ήδη εμβολιαστεί το 35,8%
  •    Στην ηλικιακή ομάδα 12-14 το 21,4% έχει εμβολιαστεί. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Γιατί όλο και περισσότεροι υποψήφιοι στρέφονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο;
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
aeroplano
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
Πέρα όμως από τους επίσημους κανονισμούς και τη διεθνώς καθιερωμένη ορολογία, υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή πλευρά: ένας ανεπίσημος κώδικας που...
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
εκπαιδευτικοί, συντάξεις
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου
Τι αλλάζει στους μισθούς των εκπαιδευτικών από 1η Ιουνίου 2026 – Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου