Επίδομα 534€: Πληρώνονται σήμερα 645.000 δικαιούχοι
Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τι ισχύει για τη χορήγηση του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες καταβάλλεται ή περικόπτεται.

Όπως σημειώνεται, το επίδομα καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι στις περιπτώσεις των Υπαλλήλων που χορηγείται εκπαιδευτική άδεια βάσει του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007 ως ισχύει) μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας των δύο μηνών, η περικοπή του εν λόγω επιδόματος αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της συγκεκριμένης άδειας. Στης περιπτώσεις των Υπαλλήλων που η ως άνω άδεια χορηγείται τμηματικά, η περικοπή θα πραγματοποιηθεί αναλογικά, καθώς το σύνολο των ημερών απουσίας είναι μεγαλύτερο των 60 ημερών.

Αναλυτικά το έγγραφο:

Έγγραφο 2/53304/ΔΕΠ/23-07-2021 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4354/2015 και τις οδηγίες της αριθ. 2/31029/ΔΕΠ/6-5-2016 (ΑΔΑ : ΩΛ9ΣΗ-0ΝΜ) διευκρινιστικής εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, προβλέπεται ότι το επίδομα των απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 30 του ίδιου ως άνω νόμου.

Περαιτέρω, στην παρ. 2 του ιδίου άρθρου και νόμου προβλέπεται ότι το ανωτέρω επίδομα καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του.

Επίσης, καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού) σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ’ έτος, καθώς και αυτής που χορηγείται από δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας του Δημοσίου, πανεπιστημιακές κλινικές, νοσηλευτικούς σχηματισμούς του ΙΚΑ και ιδιωτικές κλινικές εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία σε αυτές, η οποία αποδεικνύεται με σχετικά παραστατικά στοιχεία (εισαγωγή, εξιτήριο κλπ) Επισημαίνεται ότι, στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που χορηγείται εκπαιδευτική άδεια βάσει των διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007) μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας των δύο (2) μηνών, η περικοπή του εν λόγω επιδόματος αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της εν λόγω αδείας.

Κατόπιν των ανωτέρω, στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που η ως άνω άδεια χορηγείται τμηματικά η περικοπή του εν λόγω επιδόματος θα πραγματοποιηθεί αναλογικά, καθώς το σύνολο των ημερών απουσίας είναι μεγαλύτερο των 60 ημερών.

Τέλος, επικουρικά σας ενημερώνουμε ότι η περικοπή υπολογίζεται στο 1/30 για κάθε ημέρα απουσίας λόγω εκπαιδευτικής άδειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα