covid delta κορονοϊός, μετάλλαξη Δέλτα, άντρας, μάσκα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορoνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Η νέα ΚΥΑ αυστηροποιεί τις προβλέψεις για τους εσωτερικούς χώρους, με στόχο κυρίως την εστίαση και δίνει τέλος στο διευρυμένο ωράριο σούπερ μάρκετ και εμπορικών κέντρων - Μένει να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα των προβλέψεων καθώς οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τη πορεία της πανδημίας ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές

Στο ενάμιση μέτρο μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) τουλάχιστον ορίζεται από σήμερα η τήρηση αποστάσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, είτε μικτούς. Αυτό βεβαίως ισχύσει για χώρους για τους οποίους δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο.

Την πρόβλεψη αυτή περιλαμβάνει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά στα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021.

Αναλυτικά σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ τα μέτρα που ισχύσουν για όλες τις δραστηριότητες είναι:

Χρήση προστατευτικής μάσκας

  • σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,
  • σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Με εξαίρεση όσους δε μπορούν να φορούν μάσκες για ιατρικούς λόγους (π.χ. αναπνευστικά προβλήματα) και τα παιδιά κάτω των 4 ετών.

Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο.

Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του 70% για την αντισηψία χεριών.

Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο σύμφωνα με τις σχετικές εγκυλίους και υγειονομικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, με την κοινή υπουργική απόφαση καταργείται από σήμερα το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας το οποίο ίσχυε για τα σούπερ μάρκετ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ για τα μέτρα προστασίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξετάσεις
Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν μεθοδεύσεις, αυθαιρεσία και «εκπαίδευση express» στις εξετάσεις PISA
Καταγγελία από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας για εκφοβισμό καθηγητών και αλλοίωση του δείγματος της PISA
Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν μεθοδεύσεις, αυθαιρεσία και «εκπαίδευση express» στις εξετάσεις PISA
Χρήση κινητού πριν τον ύπνο
Πού καταστρέφεται το smartphone: Τα καθημερινά λάθη που μειώνουν τη διάρκεια ζωής του κινητού
Ο αόρατος εχθρός των smartphone: Οι καθημερινές συνήθειες που φθείρουν τη συσκευή χωρίς να το καταλαβαίνουμε
Πού καταστρέφεται το smartphone: Τα καθημερινά λάθη που μειώνουν τη διάρκεια ζωής του κινητού