Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, διοργανώνει  δωρεάν δράσεις πλήρους ελέγχου του Μαστού

Οι δωρεάν εξετάσεις για τον πλήρη έλεγχο του Μαστού πραγματοποιούνται από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας, ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει σε αυτή τη δυναμική προσπάθεια, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, κλείνοντας απλώς ένα ραντεβού.

Οι συνδυαστικές εξετάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν στα Δημοτικά Ιατρεία αφορούν, πλήρη κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό στα Δημοτικά Ιατρεία, που περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, αξιολόγηση προηγούμενων εξετάσεων μαστού, συνταγογράφηση σχετικών εξετάσεων, προγραμματισμό βιοψιών, επεμβάσεων ή εξειδικευμένου ελέγχου στα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία Αττικόν και Ιπποκράτειο, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, καθώς και συμβουλευτική πρόληψης καρκίνου του μαστού.

Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 2ο και στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα και μόνο κατόπιν ραντεβού:

  • Δευτέρα 25/10/2021, 16:00 - 20:00 | 2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, τηλ. 210 9239865)
  • Τρίτη 26/10/2021, 16:00 - 20:00 |6ο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη (Χανίων 4Β, τηλ. 210 8836200)

Ο ψηφιακός μαστογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιείται δωρεάν στο κτίριο του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» (Τίρυνθος 2, στα Άνω Πατήσια) τις παρακάτω ημέρες:

  • Παρασκευή 22/10/2021
  • Τετάρτη 27/10/2021
  • Τετάρτη 24/11/2021
  • Τρίτη 7/12/2021

Για το ραντεβού μαστογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210-2015510 εσωτ. 119-120 (Δευτέρα – Παρασκευή | 08:30-14:00). Τα ραντεβού θα κλείνονται κατά σειρά προτεραιότητας.

Ο μαστογραφικός έλεγχος απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 69 ετών και οι προϋποθέσεις για τη διενέργειά του είναι:

  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία μέσα στους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό
  • Η εξεταζόμενη να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν από την περίοδο ή 5 ημέρες μετά)
  • Να είναι διαθέσιμο το ΑΜΚΑ καθώς και η προηγούμενη μαστογραφία (εφόσον υπάρχει)
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στα Δημοτικά Ιατρεία.
  • Άδεια παραμονής σε ισχύ, ταυτότητα ή διαβατήριο και διεύθυνση κατοικίας

Ο καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, υπολογίζεται στις 6.000 και απαιτείται τακτικός έλεγχος, διαρκής ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

Η ασθένεια, παρά την υψηλή της συχνότητα, αποτελεί ολοένα και λιγότερο απειλή για τη ζωή, καθώς η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες. Επιπλέον, ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις αυξάνεται συνεχώς, γεγονός που συμβάλλει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, στάδιο κατά το οποίο οι θεραπείες είναι περισσότερο αποτελεσματικές.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την επιστημονική εποπτεία της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής με Δ/ντη τον Καθηγητή Ν. Αρκαδόπουλο και της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής με  Δ/ντη τον Καθηγητή Γ. Ζωγράφο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»
Συζήτηση με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα» της δημοσιογράφου Χρύσας Λύκου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη...
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»
ναυτικη φωτοβολιδα
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε
Άγιος Νικόλαος: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ - Είχε ακρωτηριαστεί από φωτοβολίδα ο Μανώλης
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε