epithesi se keerfa
Σε 36 μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο

Σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ στη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή για δυο από τα θύματα, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοκατοχή. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά, ενώ τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πάντως η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες. Κατά την ακροαματική διαδικασία όλοι οι μάρτυρες αναγνώρισαν τον κατηγορούμενο ως τον δράστη.

Ο ίδιος στην απολογία του ομολόγησε το ναζιστικό παρελθόν του, υποστήριξε ότι δεν ήταν πρόθεσή του να γίνει οτιδήποτε και ζήτησε συγγνώμη.

Ο 30χρονος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην επίθεση κατά των μελών της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ είναι μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Propatria».

Εισαγγελική έρευνα για εγκληματική οργάνωση πίσω από τις επιθέσεις

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τις επιθέσεις φασιστών σε ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Νέο Ηράκλειο.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, παρήγγειλε στους εισαγγελείς εφετών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να διερευνήσουν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, για τη διακρίβωση σοβαρότερων αδικημάτων, ανάμεσα στα οποία ανήκει και η εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ακροδεξιοί, μαθητές και εξωσχολικοί, προκαλούσαν επεισόδια επί τρεις ημέρες, ενώ λίγο αργότερα επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Στα σπίτια αρκετών συλληφθέντων εντοπίστηκαν μαχαίρια, πιστόλια αερίου, ρόπαλα και σουγιάδες.

Λίγες ημέρες αργότερα, ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν υλικό στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στο Νέο Ηράκλειο, στην Αθήνα, με τον αρχηγό της δεύτερης επίθεσης να φέρει τατουάζ σβάστικα και να φέρεται ως μέλος της φασιστικής οργάνωσης «Propatria».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα